|

Talimat faksla

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışırken gözaltına alınan askerlerden Osman Ç., FETÖ'ü cuntanın darbe talimatının Genelkurmay'dan faksla geldiğini söyledi. Faksta, TSK'nın yeni komuta kademesi de liste halinde belirlendiği öğrenildi. Darbecilerin, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda silahlandığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 23:49 - 18/07/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Dur ain darbe girişiminde başarısız olan askerlerin ilk ifadeleri kamuoyuna yansıdı. Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışırken gözaltına alınan askerlerden Osman Ç., ifadesinde darbe talimatının Genelkurmay'dan faksla geldiğini kaydetti. Osman Ç., faksta yeni komuta kademesinin de yer aldığını belirterek, "Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın görevden alındığı, yerine Tuğgeneral Semih Terzi'nin görevlendirildiği yazıyordu. 15 Temmuz'da askerler tatbikat gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na getirildi. Burada kendilerine kamuflaj, silah ve mühimmat dağıtıldı” şeklinde konuştu.



KİMSEYİ İÇERİYE ALMAYIN TALİMATI


Askerlerden Bilal T. de sorgusunda "Sabah 11 gibi komutan yanıma gelerek akşam koruma görevi olacağını söyledi. TİM Komutanı Sezgin G.'nin TOKİ'deki evine gittik. 8 kişi daha vardı. Daha sonra hep birlikte Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na giderek silahlarımızı aldık. Oradan Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldik. Sezgin komutan bize nizamiyeyi tutmamızı ve hiç kimseyi içeriye almamamızı emretti” dedi. Gelen faksın, emir komuta kontrol amiri Albay Osman Kartal'ın imzasını taşıdığını öne süren Bilal T. şunları ifade etti:



LİSTEDE YENİ KOMUTA KADEMESİ


"Ülkede yaşanan olağanüstü hal sebebiyle gerekli tedbirlerin alınması isteniyordu. Mevcut Komutan Zeki Aksakallı'nın görevden alınarak yerine Semih Terzi'nin görevlendirildiği yazıyordu. TSK'nın yeni komuta kademesi liste halinde bildirilmişti. Mesajın geldiği Genelkurmay Komuta Kontrol Merkezi'ni aradım,"doğru" bilgisini verdiler. Komuta kademesi değişmişti. Görevden alındığı söylenen komutan Aksakallı beni telefonla arayarak, adını verdiği kişileri Özel Kuvvetler Komutanlığı'na almamı söylerdi. Ancak almadım. Bunun üzerine gelenlerden Kurmay Albay Erdinç Kocayanak bana, Genelkurmay'da bir grubun emir komuta zincirinin dışına çıktığını, benim bu emirleri dinlememem gerektiğini söyledi. Nöbetçi amir vardiya amiri ve ben toplantı yaptık. Genelkurmay'ın talimatını uygulamaya karar verdik. İçeri kimseye almadık.”


#FETÖ
#Özel Kuvvetler Komutanlığı
#Muhafız Alayı
٪d سنوات قبل