|

Taner Yıldız'dan istifa eden HDP'li bakanlara tepki

Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen Bayramlaşma programına katılan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, HDP'li bakanların istifasını değerlendirerek, “PKK lehine olumlu bir yorumu ima eden bir bakanlar kurulu üyesi tabii ki söz konusu olmaz” dedi.

Yeni Şafak
11:48 - 23/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:51 - 23/09/2015 Çarşamba
IHA

Bayramlaşma programına katılan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vatandaşların bayramını tebrik eden Yıldız, “Bütün Kayserili hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz. İnşallah sağlık, sıhhat içinde nice bayramlara ulaşmayı Allah bize nasip eder. Türkiye'deki siyasi gelişmeler 7 Haziran'dan sonra 1 Kasım'ı beklediğimiz bir ortama dönüştü. Ve bu 1 Kasım'da da Türkiye'nin istikrarı, Türkiye'nin istiklali ve Türkiye'nin sürdürülebilir geleceği ile alakalı inşallah seçimler yapılacak. O seçime hep beraber katılacağız ve iyi bir sonuç alacağız. Ben şimdiden her birinize iyi bayramlar diliyorum” diye konuştu.



1 Kasım'da yapılacak seçimlere katılacak AK Parti milletvekili adaylarını da değerlendiren Yıldız, sıranın önemli olmadığına vurgu yaptı. Yıldız, “AK Parti Genel Merkezimiz titiz bir çalışmayla çok dar bir zamanda iyi bir sonuç ortaya çıkarmak için gayret sarf etti ve ben iyi bir sonuç ortaya konulduğu kanaatindeyim. Bütün bu sıralamalar, seçimler yapılmadan önce hatırlarsanız şehitlerimizin geldiği, gazilerimizin oluştuğu, terörün gölgesinde böyle bir sıralamanın yapıldığı ortamda hiç birimizin yerinin, yurdunun, sıralamasının hatta listede bulunup bulunmadığının önemli olmadığını söylemiştik. Bu cümleleri yine tekrar ediyorum. Biz hizmet için varız. Ve bu hizmeti hep beraber devam ettireceğiz. Bu ana kadar hizmet eden arkadaşlarımızın kısa sürede ya da uzun sürede olsun her birisine teşekkür ediyoruz. Kayserimize hizmet ettiler, ülkemize hizmet ettiler. Koltuk, masa, sandalyemiz ne olursa olsun biz Kayserimizin ilerlemesine, gelişmesine, büyümesine hep beraber katkı koyacağız” dedi.



“PKK LEHİNE OLUMLU BİR YORUMU İMA EDEN BİR BAKANLAR KURULU ÜYESİ TABİ Kİ SÖZ KONUSU OLMAZ”


HDP'li bakanların istifasını da değerlendiren Taner Yıldız, “Bu ülkeye bakan olarak hizmet etmek 'Ben öyle kapıdan içeri girdim. Bir bakıyım ne var, ne yok' deyip çıkarak olmaz. Bizim 13 yıldan beri büyük bir sevdayla bu ülkeye hizmet ettiğimiz bakanlar kurulunda onlar neredeyse 13 gün dayanamadılar. Teröre alamadıkları tavırla beraber bakanlar kurulunda bu yöntemleri devam ettiremediler. Bunu çok sürpriz olarak da görmemek lazım. Bir seçim hükümetinde kendilerine tevdi edilen görevi öz iradeleriyle kabul ediyor olmalarına rağmen operasyonların neredeyse durdurulmasını isteyecek tarzda bir bakanlar kurulu üyesi düşünülemez. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Türkiye şu anda kalkınmasının, büyümesinin, ekonomik gelişmesinin önündeki en büyük kambur olan terör ve PKK kamburunu mutlaka atacaktır. Bununla alakalı herhangi bir PKK lehine olumlu bir yorumu ima eden bir bakanlar kurulu üyesi tabii ki söz konusu olmaz. Ben Türkiye için de bunun hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

#Kayseri Valiliği
#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
#AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız
#HDP
#Kurban Bayramı
9 yıl önce