|

Tanıtıma acı su katkısı

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Güvençer, Orta ve Aşağı İçme’de şifalı acı suyun tadına baktı. Vali Güvençer, burada yaptığı değerlendirmede, İçmeler'deki acı suyun sağlık turizmi açısından ilçeye daha çok katkı yapacak şekilde tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı.

Yeni Şafak
09:55 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:30 - 1/12/2014 Pazartesi
IHA

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ilçe gezilerini Ekinözü ile sürdürdü. Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül’den geniş kapsamlı brifing alan Vali Güvençer, ilçedeki yatırımları da yerinde gördükten sonra Ekinözü’nün barındırdığı acı su ile şifa kaynağı olarak nitelendirilen İçmeler bölgesindeki gezisine de geniş zaman ayırdı. Hükümet Konağı önünde Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Demir, İlçe Emniyet Amiri Bestami Kurnaz ve daire amirleri ile muhtarlar tarafından karşılanan Vali Güvençer’e ilçede görev yapan tüm daire amirlerinin katıldığı bir brifing verildi.


İLÇE NÜFUSU YAZIN 3-4 KAT ARTIYOR

Kaymakam Fatih Gül, ilçenin turizm ve hayvancılık potansiyeli başta olmak üzere Vali Güvençer’e ekonomik, soysal, eğitim, tarım, sağlık ve spor gibi alanlardaki yapısına ilişkin olarak geniş kapsamlı bilgi sundu. Kaymakam Gül, ilçeye ekonomik anlamda en büyük katkıyı sağlayan İçmeler'deki acı su turizmine ilişkin olarak sayısal ve teknik bilgileri Vali Güvençer’e aktardı. İlçe nüfusunun yaz döneminde başlayan İçmeler sezonu ile birlikte 3-4 kat arttığına dikkat çeken Kaymakam Gül, ilçenin turizm potansiyelinin arttırılması için de Kaymakamlık olarak girişimlerde bulunduklarını da hatırlattı. Kısa süre önce inşaatı tamamlanan ve hizmete açılan Ekinözü Hükümet Konağı’nda incelemelerde bulunan Vali Güvençer, brifing sonrası İlçe Emniyet Amirliği’ni ziyaret etti.


VALİ ACI SUYUN TADINA BAKTI

Vali Güvençer, daha sonra İçmeler bölgesine geçti. İçmeler'deki gezisine Yukarı İçme mevkiinden başlayan Vali Güvençer, sırasıyla Orta ve Aşağı İçme’de de pınarlardan akan acı suyun tadına baktı. Orta İçme’de Ekinözü Belediyesi tarafından yaptırılan çeşme, park ve mesire alanını da gezen Vali Güvençer, burada yaptığı değerlendirmede, İçmeler'deki acı suyun sağlık turizmi açısından ilçeye daha çok katkı yapacak şekilde tanıtılması gerektiğine vurgu yaptı.


İLÇENİN TANINIRLIĞI ARTACAK

İçmeler'deki acı su sayesinde Ekinözü’nün ve Kahramanmaraş’ın tanınırlığının artacağına işaret eden Vali Güvençer, “Hem Kahramanmaraş için hem de gördüğüm kadarıyla Ekinözü için son derece kıymetli bir alandayız. İnsan eli de değmiş. Belediye Başkanımızı kutluyorum. Büyükşehir belediye başkanımızın geniş alanda bir rekreasyon çalışması yürüteceğini öğrendim. Bu çok önemli. İnşallah her geçen yıl misafirlerimiz artar. Buraya sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Vali Güvençer, Nurhak İlçe Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

#içmeler
#turizm
#sağlık
#acı
#su
9 yıl önce