|

Tarımsal OSB iş kapısı olacak

Adana’da 2016 yılında çalışmalarına başlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nin resmi başvurusunun yapıldığı belirtildi. ATO Başkanı Menevşe, “Girişimcilerin taleplerini toplamaya başladık. Bölgede, kurulmaya başlandığı andan itibaren ilk etapta 2 bin kişi istihdam edilecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:57 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Tarımsal OSB iş kapısı olacak
Tarımsal OSB iş kapısı olacak

ATO'nun girişimleriyle hazırlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi'nin kuruluş aşamaları birer birer geçiliyor. ATO'nun bölgenin kurulmasına ilişkin hazırlamış olduğu başvuru dosyası, Valilik kanalıyla resmen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bölgenin kurulmasına yönelik en önemli aşamayı da hayata geçiren ATO, ardından bölgede yatırım yapmak isteyen potansiyel yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.



Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erol Satıcı'nın yanı sıra bölgede yatırım yapmak isteyen girişimcilerin katıldığı toplantıda konuşan Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, bölgenin Karataş'ın Bebeli Mahallesi'nde kurulmasının kesinleştiğini söyledi.



EN ÖNEMLİ AŞAMA TAMAM


Projeyi son derece önemseyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte bölgede keşif gezisi yaptıklarını ifade eden Menevşe şunları söyledi:



“Projenin en önemli aşamalarından biri yer tespiti ve resmi başvurunun yapılmasıydı. Kısa sürede Vali Mahmut Demirtaş'ın desteğiyle bu aşamaları tamamladık. Bu projenin en önemli ayaklarından biri ise bölgeye yatırım yapmak isteyenlerin bir araya getirilmesiydi ve onu da gerçekleştirdik. Bunun yanında kentimizin en önemi sorunu konumundaki istihdama da yaklaşık 2 bin kişilik katkı sunulacak.”



Toplantıda ayrıca, ATO Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi danışmanları Vedat Kahyalar ile Can Kabaali tarafından projenin içeriğine ilişkin sunum yapıldı. Bölgenin kurulacağı alanın su, elektrik, yol gibi konularda avantajı bulunduğu ifade edilerek, “İklim şartları seracılık için son derece elverişli. Bölge için seçilen arazi, yeni yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanına 48 kilometre, Karataş yoluna 6 kilometre mesafede” denildi.



TİCARET BORSASI DA DESTEK VERİYOR


ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Borsası olarak projenin hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceklerini, projenin sadece Adana için değil çevre illere de çok büyük getirisi olacağını belirtirken, Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erol Satıcı ise Bakanlıkça yeni açıklanacak olan 12. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı içerisinde yatırımcı adaylarına yönelik avantajlar olabileceğini belirtti.





#Adana
#Tarım
#OSB
7 yıl önce