|

Tasarrufu Riekerink'e yaptılar

Serdar Aziz transferine harcadığı para nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Galatasaray, Hollandalı teknik adama sadece 900 bin Euro'ya imza attırdı. Takımdaki 15 isimden daha az kazanacak Hollandalı, son 6 teknik adamın da en ucuzu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:45 - 2/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Hollandalı teknik adamın, geçen sezon yerine geldiği teknik direktör Mustafa Denizli, kulübe olan borcu 675 bin Dolar'ın ilk takisidini yatırdı. İkinci taksit ise bayram sonrasında gelecek. Bu paraya el dokunmayacak yönetim, üstüne ekleyerek Riekerink'in parasını karşılayacak.



Galatasaray, teknik direktörlük koltuğunu 1 yıl daha teslim ettiği Jan Olde Riekerink'in yıllık 900 bin Euro'ya imza atması dikkat çekerken Hollandalı hocanın parasının, Riekerink'in yerine geldiği Mustafa Denizli'den çıkarılacağı ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon imza parası olarak 1.5 milyon Euro alan Denizli, kulübe 675 bin Euro'luk borcunu 2 taksitte geri ödemeye başladı. İlk taksidi bir ay önce iade eden Denizli, kalanını bayramdan sonra yatıracak. Yönetim bu paralara dokunmayıp ek yaparak, Riekerink'in ücretini ödeyecek.



TEK HEDEF ZATEN RİEKERİNK'Tİ


Riekerink'in imzasının ardında ise başkan Dursun Özbek'in titiz bir çalışmasının olduğu belirlendi. Yeni sezon için düşünülen isim zaten Riekerink'ti. Ancak taraftarın tepkisinden çekinen başkan Özbek, Hollandalı teknik adama hemen sezon bitimiyle birlikte imza attıramadı. Başka hocalarla görüşen yönetim, taraftarlara Riekerink'i unutturdu. Lucescu, Favre, Sampaoli gibi teknik adamlar öne çıktı. Görüşülen teknik adamların hepsi yüksek yıllık ücretler ve hatırı sayılır transfer bütçeleri istedi. Yönetim de taraftarlara, “Biz de istedik ama yüksek fiyatlar nedeniyle olmadı” mesajı verdikten sonra Hollandalı çalıştırıcıya imzayı attırdı.



Sneijder'e ceza geliyor


Galatasaray, yeni sezonun hazırlıklarına dün yapılan idmanla başladı. Sarı-kırmızılı takımın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ise takımın yaptığı ilk antrenmana mazaret bildirmeden izinsiz olarak katılmadı. Yönetimin, 32 yaşındaki yıldızın bu hareketi dolayısıyla disiplin cezası kesmesi bekleniyor. Bu arada sarı-kırmızılı yönetim, Hamit Altıntop'un sözleşmesini 1 yıl daha uzattı. Geçen sezonu sakatlığı nedeniyle takıma katkı veremeden geçiren oyuncunun maç skorlarına göre galibiyet ve beraberliklere prim alacağı bir sözleşmeye imza attığı belirtildi.



Berahino
yatırımı


G.Saray, İngiliz ekibi West Bromwich'te geleceğin yıldızları arasında gösterilen 22 yaşındaki forvet Saido Berahino'yu gündemine aldı. Yönetim, Bruma'nın ayrılması durumunda Berahino için düğmeye basacak. Oyuncunun değerinin 15 milyon Euro olduğu belirtildi.





#Galatasaray
#Serdar Aziz
8 yıl önce