|

Sürücüler erken çıktı: Akıcı yoğunluğa yakalandı!

Kurban Bayramı tatilinin bitimine bir gün kala yüz binlerce sürücü gece saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı. Birçok noktada 'akıcı' yoğunluk görülüyor. Trafik ekipleri, sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarıyor. Yoğunluğun bugün ve yarın artarak devam etmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
17:11 - 3/09/2017 Pazar
Güncelleme: 20:43 - 3/09/2017 Pazar
AA
Kurban Bayramı tatilinin bitimine bir gün kala tatilciler, Anadolu Otoyolu'nda akıcı yoğunluk oluşturmaya başladı
Kurban Bayramı tatilinin bitimine bir gün kala tatilciler, Anadolu Otoyolu'nda akıcı yoğunluk oluşturmaya başladı

Anadolu Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesiminde, Kurban Bayramı'nın bitimine bir gün kala sürücüler akıcı yoğunluk oluşturdu.

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul istikameti Bolu kesiminde, Karabük-Gerede bağlantı yolundan itibaren araç yoğunluğu yaşanmaya başlandı.

Yoğunluk nedeniyle zaman zaman akıcı uzun araç kuyrukları oluşuyor. İstanbul-Ankara yönünde ise ulaşım normal olarak seyrediyor.

Trafik ekipleri ulaşımın aksamaması için güzergahta aralıksız olarak yol kontrollerini sürdürüyor.

Ekipler ring halinde

Gece saatlerinden itibaren görülen araç trafiği nedeniyle karayolları ve trafik ekipleri, güzergahta ring halinde bulunarak sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarıyor.

  • Sarıçökek, Bıçkıyanı, 1, 2 ve 3'üncü viyadükler üzerinde görülen akıcı yoğunluğun bugün ve yarın artarak devam etmesi bekleniyor.
Kapıkule'de yoğunluk başladı

Bayramın ilk iki gününü memleketlerinde geçiren ve izin sürelerinin sona ermesiyle dönüş yolculuğuna başlayan Türk vatandaşlarının oluşturduğu trafik, bayramın üçüncü gününde arttı.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için bekleyen araçlar yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bu arada sınır kapısı dışındaki kuyruğun yanı sıra gümrük sahasının içerisinde de yoğunluk gözlendi.

Bodrum'da sürücüler kuyruk oluşturdu

Bayram tatili için Bodrum'a gelenler, bugünden itibaren geldikleri illere dönmeye başladı. Dönüş yoğunluğu ise bu sabahtan itibaren giderek arttı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Emin Anter Bulvarı'nda zaman zaman 1 kilometreye varan araç kuyrukları oluştu. İki kilometrelik yolu 20 dakikada tamamlayan otomobiller Milas yönüne hareket etti. Milas-Bodrum Havalimanı'nda ise büyük hareketlilik yaşandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı havalimanında ek uçak seferleri düzenlendi.



Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönü İzmit kesiminde, Gültepe rampası mevkisiyle yolun iki şeride daraldığı kesimlerinde zaman zaman araç yoğunluğu yaşanıyor.

Arızalanan araçlar ve maddi hasarlı kazalardan dolayı da trafiğin yer yer durma noktasına geldiği gözlendi.

Ulaşımın aksamaması için trafik ekiplerinin aralıksız olarak yol kontrollerini sürdürdüğü güzergahta yoğunluğun bugün ve yarın artarak devam etmesi bekleniyor.

#Düzce
#Anadolu Otoyolu
7 yıl önce