|

Tazminat hesapta

Mavi Marmara yardım gemisinde katledilen vatandaşlara ilişkin İsrail’in ödediği tazminat, mağdur ailelerinin banka hesaplarına yatırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:23 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Tazminat hesapta
​Tazminat hesapta

Türkiye ile varılan anlaşma çerçevesinde İsrail tarafından bir süre önce gönderilen 20 milyon dolarlık tazminat, geçtiğimiz günlerde tartışma konusu olmuştu. Maliye Bakanlığı yetkililerinin, şehit ailelerine verilecek tazminata ilişkin bazı prosedürlerde ısrar ettiği, bunun da mağduriyete yol açtığı iddia edilmişti.

Dün bir açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda şehit olan vatandaşların ailelerine tazminat ödemelerinin yapıldığını bildirdi. İsrail ablukası altındaki Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara ve beraberindeki gemiler, 30 Mayıs 2010’da uluslararası sulardayken İsrail askerlerince saldırıya uğramış, 10 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. İki ülke arasında kopan ilişkiler, İsrail’in özür dilemesi, kurbanların ailelerine ödenecek tazminatı Türkiye’ye iletmesi ve Gazze’ye insani yardımların başlatılmasıyla normalleşme sürecine girmişti.

#Maliye Bakanlığı
#Mavi Marmara
#Gazze
7 yıl önce