|

TDV yurt kapasitesini 7 bin 500'e çıkaracak

Türkiye Diyanet Vakfı, bünyesinde bulundurduğu yurt sayısını artırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu doğrultuda 10 ilde 12 yükseköğrenim yurduyla hizmet veren TDV bu sayıyı 20'ye çıkaracak. Ülke genelinde yapımını sürdürdükleri yükseköğrenim yurtlarını zamanla tüm illere yaymayı planlanıyor. Böylelikle 4 bin 878 kapasiteli yurtlara yenisi de eklenince kapasite 7 bin 500'e çıkarılacak.

15:27 - 2/01/2015 vendredi
Güncelleme: 15:39 - 2/01/2015 vendredi
Yeni Şafak

 Türkiye Diyanet Vakfı'dan yükseköğrenim gören öğrenciler için 8 yeni yurt açacak. TDV Samsun, Rize, Niğde, Bursa, Gümüşhane, Van, İzmir ve Sakarya'da açacakları yeni yurtlarla birlikte yurt sayısı 20'ye çıkacak ve açılacak 8 yurt ile birlikte 7 bin 500 öğrenci yurtlardan yararlanacak.


HEDEF HER İLDE BİR ERKER BİR KIZ YURDU AÇMAK 

Türkiye'de 184 üniversitede 5 milyon 400 civarında öğrencinin eğitim alıyor. TDV üniversiteye çocuklarını kaydettiren her ailenin çocuklarının konaklama sorununu çözmek için de bir yandan çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, ailelerin çocuklarını güvenle emanet edebileceği, aile sıcaklığını yaşayacaklarını yurtlar açmaya devam ediyor. TDV Samsun, Rize, Niğde, Bursa, Gümüşhane, Van, İzmir ve Sakarya'da açacakları yeni yurtlarla birlikte sayısını 20'ye çıkaracak. TDV'nin önümüzdeki yıllarda ise her ilde bir erkek bir de kız öğrenci yurdunu hizmete kazandırmayı hedefliyor.


YURTLAR İÇİN CAMİLERDEN 5 MİLYON LİRA TOPLANDI

Yeni yurtlar yapmak için çalışmalara başlayan TDV, bu kapsamda bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında Türkiye'de hizmet veren bütün camilerden 5 milyon 950 bin lira bağış toplandı. Bu bağışlarla yurtların sayısı da artmış olacak. Milletin emanetleriyle yeni yurtlar inşa eden TDV, yeni yurtlarla öğrenci kapisitesini de artırmayı hedefliyor. 2013 yılında  6’sı kız, 3’ü de erkek olmak üzere 9'du yurt yapmıştı. Bu yurtlarda bin 900 öğrenci barınıyor. Geçen yıl İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin Ümraniye'de bin 640 yatak kapasiteli yurdu ile Muğla yurdu hizmete girdi. Tamamlanan Ankara'daki kız yurdu Şubat ayında hizmete girecek. Yurtların toplam kapasitesi 4 bin 878'e ulaştı. Yeni açılacak yurtlarla bu kapasite 7 bin 500'e çıkarılacak.


MODERN YURTLAR İNŞA EDİLİYOR

Yurtalarını gelişen teknolojiye göre yapmayı hedefleyen TDV, gençlerin huzur içinde kalabilecekleri yer temin etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda vakıf, yurtların çağın gereksinimleriyle modern şekilde tasarlanarak inşa ediyor. Yeni yurtlarda bütün odalar internet erişimi ve merkezi klima sistemiyle donatılmış olacak. Banyo ve tuvaletler odaların içinde yer alacak. 

#TDV
#Muğla yurdu
#yurt
il y a 9 ans