|

Tedbiri 16’ya hızı 32’ye katlayın

FETÖ’cülerin, darbe girişiminden önce toplandıkları yerlerin deşifre olmaması için 25 maddelik, ‘tedbiri 16’ya hızı 32’ye katlayalım’ adlı bir önlem listesi hazırladığı ortaya çıktı. ByLock yazışmasında deşifre edilen tedbir listesinde, 'mimli yerlerin' seçilmemesi talimatı da yer alıyor.

Yeni Şafak ve
08:00 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:16 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​FETÖ’nün gizli haberleşme uygulaması ByLock üzerinden yazdıkları mesajların çözümlemeleri bir bir soruşturma dosyalarına ekleniyor
​FETÖ’nün gizli haberleşme uygulaması ByLock üzerinden yazdıkları mesajların çözümlemeleri bir bir soruşturma dosyalarına ekleniyor

FETÖ’nün gizli haberleşme uygulaması ByLock üzerinden yazdıkları mesajların çözümlemeleri bir bir soruşturma dosyalarına ekleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasına giren son ByLock yazışmasında, örgüt üyelerinin darbe girişiminden aylar önce yaptıkları gizli toplantılara giderken deşifre olmamak için 25 maddelik bir önlem listesi hazırladığı ortaya çıkarıldı. ‘Tedbiri 16’ya hızı 32’ye katlayalım’ başlıklı ByLock mesajında, teknik ve fiziki takibe yakalanmamak için ne gibi önlemler alınacağı tek tek sıralandı.

MİMLİ BİR YER OLMAMALI

Mesajlarda, “toplantı yerinin sadece toplantıya katılacak kişilere söylenmesi, katılacak kişilerin eşlerine dahil toplanılacak yeri söylememeleri gerektiği” ifade ediliyor. Toplantı yerinin mimli bir yer olmamasına özen gösteren FETÖ'cüler, “toplantıların bekar, esnaf, öğretmen ve güvenilir tanıdıkların işyerleri, evleri veya bahçelerinde olması” talimatı verdi.

‘TANITIM TOPLANTISI’ DEYİN

Mesajlara göre, FETÖ’nün darbe girişimi öncesi üyelerine aktardığı önlemler şöyle: “Eğer toplantı, esnafın mekanında ise çalışanlara veya komşulara dikkat edilmeli. Toplantımızın makul bir gerekçesi olmalı kurs, altın günü, herbalife, forever ling gibi ürün tanıtımı firmalarının göstermelik tanıtım toplantısı süsü verilmeli. Mümkünse araçsız gidilmeli, uzağa park edilip yürünmeli. Cep telefonlarınız asla oraya getirilmemeli. Toplantılar 7-8 kişiyi geçmemeli. Parça parça gelinip parça parça ayrılmalı. Site güvenlik görevlisi olan yerler tercih edilmemeli.”

  • FETÖ’cülerden inkar talimatı
  • Konya’daki 486 kişinin yargılandığı FETÖ davasında, tutuksuz sanıklardan İbrahim B. savunma yaptı. 2016 yılında, örgütten Zafer A. ve Ahmet Ş. ile görüştüğünü söyleyen İbrahim B., “Bu kişiler emniyette benim ismimin geçtiğini belirterek, ‘Bu ara bir hareketlilik var. Operasyon yapılabilir. İmkanın varsa yurt dışına git. Yakalanırsan bütün iddiaları inkar et’ dediler” ifadelerini kullandı.
  • ALDATILMIŞIM
  • Tutuksuz sanıklardan Fatih Y. de, “9 yıl gazetede çalışmama rağmen farklı şirketlerden sadece 4 yıllık sigortamı yaptıklarını öğrendim” dedi. Mahkeme Başkanının; “Kazık mı attılar yani sana?” sorusu üzerine Fatih Y., “Aldatılmışım. O dönemde bilemedim” cevabını verdi.
#FETÖ
#Bylock
6 yıl önce