|

Tekel'i 'Maltepe' yakacak

Tekel'e açtığı davayı kazandıktan sonra ölen Yurdagül Tufan'ın mirasçıları bu kez de üzerinde "Maltepe" yazısı bulunan bir poşeti delil olarak mahkemeye sundular.

Yeni Şafak
00:00 - 12/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:44 - 9/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Edirne'de, içtiği sigaradan dolayı akciğer kanserine yakalandığını iddia eden, ancak hayatını kaybeden Yurdagül Tufan ve ailesinin TEKEL aleyhine açtığı 1 trilyon 100 milyar liralık tazminat davasına devam edildi. Tufan ailesinin avukatı Rıfat Çulha, Trakya Ünivesitesi Tıp Fakültesi Pataloji Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan müvekkili Yurdagül Tufan'ın ölümüyle ilgili hazırlanan rapora herhangi bir itirazlarının bulunmadığını belirterek "Mahkemeye gönderilen rapordan da anlaşılacağı gibi, müvekkilim, sigaranın neden olduğu küçük hücreli akciğer kanserinden ölmüştür'' dedi.



Sırt ağrıları şikayetiyle Edirne Devlet Hastanesi'ne başvuran Yurdagül Tufan'a doktorlar 17 yaşından 42 yaşına kadar 25 yıl içtiği sigaradan kanser olduğunu söyledi. Tufan bunun üzerine TEKEL aleyhine kendi adına 600 milyar, eşi adına 350 milyar lira ve kızı Gökçenur Tufan adına da 150 milyar lira olmak üzere 1 trilyon 100 milyar liralık tazminat davası açmış ancak ilk duruşmasının yapıldığı gün ölmüştü.



Maltepe poşeti delil gösterildi


Avukat Rıfat Çulha, müvekkilinin, sigaradan akciğer kanseri olduğunu ve TEKEL'in de reklam yasağını deldiğini ileri sürerek, TEKEL'in reklam olarak dağıttığı ve üzerinde "Maltepe'' yazılı bir poşeti de mahkemeye delil olarak verdi. TEKEL'in avukatı Mehmet Erdem ise TEKEL'in "Maltepe'' yazılı poşetleri 1996'dan önce imal etmiş olduğunu ve reklam yasağından önce piyasaya sürdüğünü belirtti. Erdem, Trakya Üniversitesi Pataloji Anabilim Dalı Başkanlığı'nın hazırladığı raporu incelemek üzere de mahkemeden süre istedi. Mahkeme başkanı, ölen Yurdagül Tufan'ın yeni mirasçıları çıktığı için 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın sonucunun beklenmesine ve düzenlenen raporların davalı tarafından incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.



#Tekel
#Maltepe
#Edirne
#Yurdagül Tufan
23 yıl önce