|

Tekirdağ'da deniz suyu 5 metre çekildi

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde dolunay ve lodos nedeniyle deniz suyu 5 metre çekildi. Uzmanlar, olağanüstü bir durumun olmadığını, çekilmenin meteorolojik bir durum olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
17:25 - 7/10/2017 samedi
Güncelleme: 18:35 - 7/10/2017 samedi
Marmaraereğlisi'nde deniz suyu 5 metre çekildi.
Marmaraereğlisi'nde deniz suyu 5 metre çekildi.

Marmaraereğlisi'nde dolunay ve lodos nedeniyle deniz suyu 5 metre çekildi. Denizde küçük adacıklar oluşurken vatandaşlar her yıl böyle durumların meydana geldiğini ve denizde bu tarihlerde gelgit olaylarının olduğunu ifade etti.

Marmaraereğlisi ilçesinde deniz suyunun çekilmesi vatandaşların dikkatini çekerken sahil sahilde yürüyüş yapan vatandaşların bazıları fotoğraf çekti.

"Olağanüstü bir durum yok"

  • Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Mühendisi Ozan Deniz yaptığı açıklamada, olağanüstü bir durum olmadığını, çekilmenin meteorolojik bir durum olduğunu anlattı.

Deniz, "Lodos ve dolunay nedeniyle denizin 5-6 metre çekilmesi doğal. Korkulacak bir durum söz konusu değil. Her zaman dolunay ve lodos nedeniyle deniz çekilmesi yaşanabilir. Bunu deprem ve benzeri olaylarla karıştırmak doğru olmaz" dedi.


"Bazen 10 metre 15 metre çekiliyor"

Yıllardır bölgede yaşadığını ifade eden Mücahit Göngür isimli vatandaş, "Bazen 10 metre 15 metre civarında denizde çekilme oluyor. Mevsimine göre bu çekilmeler oluyor. Bu normal bir deniz çekilmesidir bunu herhangi bir depreme yormak bana göre doğru değil" dedi.

"Her yıl olan bir şeydir"

7 yıldır bu bölgede işletmeci olduğunu dile getiren Ali İhsan ise, "Yaklaşık olarak 7 yıldır burada yaşıyorum. Denizin çekilme sebebi gelgit olaylarıdır yani her yıl ortalama olan bir şeydir. Genelde bu aylarda her zaman olur" şeklinde konuştu.

#Deniz
#Marmaraereğlisi
#Ozan Deniz
#Dolunay
il y a 7 ans