|

Tekne faciası

Samsun'un Bafra ilçesinde avlanmak üzere göle açılan avcıların teknesi alabora oldu. Avcılardan üçünün cesedine ulaşıldı. Kayıp 4 kişiyi arama çalışmalarına ise kötü hava koşulları nedeniyle ara verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:24 - 11/01/2015 Pazar
Diğer
Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Sarıköy Mahallesi’ndeki Gıcı Gölü’nde avlanmak isteyen 7 kişi, tekneyle göle açıldı. Kuvvetli fırtına nedeniyle bir süre sonra tekne alabora oldu. Çevredeki vatandaşlarca yapılan ilk müdahalede, Dursun Namlı’nın (30) cesedi gölden çıkartıldı.  Deniz polisi ekiplerinin gölde yürüttüğü çalışmalarda ise kayıp kişilerden Muharrem Türkmen (37) ile Niyazi Türkmen’in (30) cesetleri dalgıçlarca bulundu.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Cesetler, ambulansla Bafra Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Yetkililer, teknedeki 7 kişinin avlanmak için bölgeye geldiğini, önceki geceyi göl çevresindeki bir kulübede geçirdikten sonra sabaha karşı tekneyle göle açıldıklarını bildirdi. Kayıp kişilerden Bilgin Namlı’nın dayısı Murat Aydın, teknedekilerin kuş ve balık avlamak için göle açıldıklarını, dönüş yolunda teknenin alabora olduğunu söyledi. 

4 AVCIDAN HABER YOK

Umutlu bir bekleyişi sürdürdüklerini anlatan Aydın, teknenin alabora olmasına, birkaç gündür devam eden fırtınanın neden olabileceğini kaydetti. Ekipler, gölde kaybolan Yunus Emre Erol  (20), Yunus Semiz (38), Bilgin Namlı (15) ve Mehmet Ali Semiz’i (35) arama çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan olayın duyulmasının ardından göl kenarına gelen kaybolan kişilerin yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor. Bafra ilçesinde avlanmak için Sarıköy Mahallesi’ndeki Gıcı Gölü’ne açılan ve fırtına nedeniyle alabora olan tekneden göle düşerek kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarına, olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi. 

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Alabora olan tekneden göle düşen 7 kişiden birinin cesedini çevre sakinlerinin, 2 kişinin cesedini ise deniz polisi dalgıçlarının bulduğunu anımsatan yetkililer, kayıp 4 kişiyi arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildiğini bildirdi. Yetkililer, göl suyu sıcaklığının azaldığını, ekipler için bu durumun riskli olduğunu belirterek, kayıp kişileri arama çalışmalarına bugün erkenden başlanacağını kaydetti.

VALİ: UMUDUMUZ YOK

Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bize gelen ilk bilgilerde 6 - 7 kişinin göle balıkçı teknesi ile açıldığı, daha sonra da fırtına nedeni ile teknenin alabora olduğu yönünde” dedi. Vali Şahin, kayıp avcılara sağ ulaşılması yönünde çok umutlu olmadıklarını kaydetti.
#Samsun
#Gıcı Gölü
#tekne
#kayıp
#alabora
9 yıl önce