|

Telekom’da 2’nci ByLock dalgası

FETÖ'nün gizli yazışma programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 20 Türk Telekom çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 16’sı yakalanırken, 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Telekom'a yapılan ilk dalga operasyonunda 55 kişi tutuklanmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:33 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kamu kurum ve kuruluşlarına sızan FETÖ'cülere yönelik operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamda Türk Telekom'da yapılan 2'nci Bylock operasyonunda, programı kullandığı tespit edilen 20 şüphelinin gözaltına alınması için 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 20 adrese düzenlenen operasyonlarda 16 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde yapılan aramalarda bulunamayan 4 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul emniyetine getirilerek sorgulamalarına başlanacak.



İLETİŞİMİ KESECEKLERDİ


15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün cuntacı askerlerinin hedeflerinden biri Mecidiyeköy'de bulunan Türk Telekom Müdürlüğünü ele geçirerek, emniyet mensuplarının kullandığı 505 numaralı hatların iletişimini kesmekti. Telekom'daki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmada, bugüne kadar 55 kişi tutuklanmış, 38 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Yine aynı kapsamda, adreslerinde aranan ancak bulunamayan 30 şüpheli hakkında ise "terör örgütüne üye olmak" suçundan hakimlikçe yakalama kararı verilmişti.



#ByLock
#FETÖ
8 yıl önce