|

Tencere tavacılara mehterli tepki

Beylikdüzü esnafı halk oylamasından çıkan evet oyunu hazmedemeyerek tencere tava eylemi yapanlara mehterli tepki gösterdi. Döktürdükleri lokmaları mehter marşı eşliğinde vatandaşlara ikram eden esnaflar, Kadıköy'de tencere tava çalarak ezanımızı yuhalayanlara, istedikleri olmayınca zorbalığa başvuranlara cevabımızı mehter ile veriyoruz dedi.

Yeni Şafak ve
06:59 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:01 - 26/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Tencere tavacılara mehterli tepki
Tencere tavacılara mehterli tepki

16 Nisan'da yapılan anayasa referandumundan çıkan evet kararını hazmedemeyerek tencere tava eylemlerine başlayan hayır cephesine Beylikdüzü esnafından tepki geldi. Evet kararını hazmedemeyenlerin her akşam tencere tava çalarak çevreye rahatsızlık verdiği Beylikdüzü'nde, esnaf hayır cephesine karşı lokma döktürerek vatandaşlara ikramda bulundu. Mehteran takımı eşliğinde çevreden geçen vatandaşlara ve araçlardaki sürücülere ikramda bulunan esnaf, yüzde 51,4'ün iradesi yok sayılamaz dedi. Tencere tava eylemlerinden duydukları rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar ise, hayırcılar neyin hazımsızlığını yaşıyorlar, istedikleri olmayınca zorbalığa başvuruyorlar. Çıkan sonuç üzerinden ülkemizi karıştırmak isteyenlere bu fırsatı asla vermeyeceğiz dedi.


ORTAK TEPKİ "AYNI SENARYO"

Lokma döktüren esnaflar adına konuşan Ömer Eteş, "Referandumdan çıkan evet kararını hazmedemeyenler her akşam tencere tava eylemi yapıyorlar. Bizde esnaflar olarak çıkan evet kararı için lokma döktürüp mehteran takımı eşliğinde vatandaşlarımıza ikram ettik.Kadıköy'de ezanı yuhalayanlar ile burada tencere tava çalanlar aynı cephedeler. Bu zorbalığa geçit vermeyeceğiz " dedi.


Hasan Özçelik ise " Haçlı ittifakı ile içerideki işbirlikçileri hayır cephesinde birleşti. Biz esnaf olarak buna göz yummayacağız. Zorbalığa başvuranlara karşı mehter marşı eşliğinde evet kutlaması gerçekleştirdik. Onlar tencere tava çalacak biz mehter marşı çalacağız" diyerek tepkisini dile getirdi.

#16 Nisan 2017
#Anayasa referandumu
7 yıl önce