|

Tendürek ve Şemdinli’den acı haber

Tendürek Dağı kırsalı ve Şemdinli’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmalarda 4 asker ve 1 korucu şehit oldu. Çatışmalarda 9 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 07:12 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Tendürek ve Şemdinli’den acı haber
​Tendürek ve Şemdinli’den acı haber

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarına devam eden güvenlik güçleri, teröristlere göz açtırmıyor. Dün Tendürek Dağı kırsalı ve Şemdinli’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmalarda 4 asker ve 1 korucu şehit oldu. Çatışmalarda 9 terörist öldürüldü.

4 ASKER YARALANDI

Konuyla ilgili TSK tarafından bilgilendirme yapıldı: “Van Çaldıran, Gülizar mahallesi kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından karayolunun kesilerek üç TIR’ın yakılması olayını müteakip bölgede arama-tarama faaliyetleri icra eden Güvenlik unsurlarımız ile silahlı teröristler arasında çatışma meydana gelmiştir. Çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş ve dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede operasyon devam etmektedir."

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Şemdinli'de yürütülen operasyonda da, güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. Operasyonda iki terörist etkisiz hale getirildi, bir teröristin cesedi bulundu.

Havadan imha edildiler

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesine düzenlediği hava harekatında, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı üç terörist etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca, dün sabah saat 10.50 sıralarında alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu, Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesine hava harekatı düzenlendiğini belirtti. Eylem hazırlığında olduğu belirlenen silahlı 3 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada teröristler tarafından kullanılan cephaneliğin de imha edildiği ifade edildi. Hava harekatına ilişkin görüntüler de paylaşıldı.


#Tendürek
#Şemdinli
#PKK
#Operasyon
7 yıl önce