|

TEOG'da ilk yarı bitti

8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG, dün sona erdi. 2016'da yapılacak olan ikinci dönem ortak sınavları ise Nisan 'da gerçekleşecek.

Yeni Şafak
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 21:45 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8'inci sınıf öğrencisinin girdiği TEOG'un birinci dönem son oturumu dün tamamlandı. Öğrenciler ikinci günde Fen ve Teknoloji, TC. İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarına girdiler. Yabancı dil oturumunda İngilizce testini 1 milyon 153 bin 995 öğrenci yanıtladı. Bu kapsamda, oturumların soru ve cevapları, öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak EBA portalı üzerinden yayınlandı. 2016 yılında yapılacak olan ikinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da yapılacak.



MÜFRE

DATA
UYGUN


TEOG'un son gün oturumlarındaki sınavları değerlendiren öğrencilerde genel kanı sınavın kolay olduğu yönündeydi. Gazi Ortaokulu'nda sınava giren öğrencilere göre Fen ve teknoloji sınavı birkaç zorlayıcı soru dışında kolaydı. İngilizce sorularında tereddüt yaşayan öğrencilerden çoğu soruların zor olduğunu söylerken bazıları da oldukça kolay buldu. Uzmanlar, sınav sorularının 8. sınıf müfredatına ve sınav kazanım dağılımına uygun olduğunu söyledi.



BİR SORU İPTAL


Fen ve Teknoloji testi A kitapçığı 13'üncü sorusunun iptal edildiğini ve sorunun tüm öğrenciler tarafından doğru değerlendirileceği belirtildi.



Sonuçlar ocakta


12-13 Aralık'ta yapılacak mazaret sınavlarına, durumlarını belgeleyen öğrenciler katılabilecek. Bu sınavlara öğrenciler kendi okullarında değil, bakanlık tarafından belirlenen merkezlerde ve hafta sonu girecekler. Milli Eğitim Bakanlığı'nın takvimine göre TEOG ortak sınav sonuçları da ocak ayı içinde açıklanacak ancak hangi gün olacağı henüz belli değil.



#tog
#teog sınavı
#sınav
8 yıl önce