|

Terör devletine müsaade etmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’dan terör örgütü PYD/PKK ve destekçilerine resti çekti: Yanınızda, arkanızda kim olursa olsun. Bilesiniz ki Türkiye silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla Kuzey Suriye’de bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyecektir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:07 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan referandumunda yüksek oy alan illerden birisi olan Şanlıurfa’ya teşekkür ziyareti düzenledi. Ceylanpınar ve Akçakale’de vatandaşlara seslenen Erdoğan, Harran’da da Kardeşlik İftarı’na katıldı. Burada da katılımcılara seslenen Erdoğan’ın konuşması Suriyeli sığınmacılar için de Arapça’ya çevrildi. Erdoğan konuşmasında FETÖ, Suriye ve terör örgütü PYD/PKK konusunda sert mesajlar veren Erdoğan, Suriye’de bir terör devletine izin verilmeyeceğini söyledi. Erdoğan özetle şunları kaydetti:

SURİYELİLERE ENSAR OLDUNUZ

Sizleri 16 Nisan referandumunda ortaya koyduğunuz yüksek performanstan, bize verdiğiniz destekten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Siz bizi sevdiniz, biz de sizi seviyoruz. İnşallah sizlere layık olmaya çalışacağız. Şunu unutmayın, özellikle terörle mücadelede inşallah sizin bu duruşunuz var ya, evelallah bu terörü gömeceğiz. Suriyelilere ensar oldunuz. Nüfusunuzdan fazla Suriyeli olduğunu biliyorum. Gönlünüzü, kucağınızı açtınız, çorbanızı onlarla paylaştınız. Batı bin kişiyi misafir edemezken Türkiye 2 milyona kapısını açtı. Şu ana kadar yaptığımız harcamalar 30 milyar dolara yaklaşıyor. Avrupa verdiği sözü tutmadı ama biz buna rağmen yolumuza devam ettik. Biz şuna inandık, veren el alan elden hayırlıdır.

AMERİKA’YA DA SÖYLEDİK

Suriye’nin kuzeyinde herhangi bir devletin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz bölücü olmayacağız. Arapmış, Kürtmüş, Türkmüş bu ayrımı yapmayacağız ve 80 milyonu kucaklayacağız. Bu vatanı bölmek isteyenlere buraları dar ederiz, mezar ederiz. İşte Kandil, işte Tendürek, işte Cudi, işte Gabar, işte Besler Deresi, buralarda mücadeleler ortada. Türkiye’den başka devletimiz yok. Paralel devletiymiş, şu devletiymiş, bu devletiymiş, bunları asla tanımayız. Terör devleti, buna müsaade etmedik, etmeyeceğiz ve gereği neyse yaparız. Suriye’nin kuzeyinde PYD bir gayretin içindeler, buradan sesleniyorum. Yanınızda kim olursa olsun, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla Kuzey Suriye’de bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Bunu biz Amerika’ya da söyledik, diğer ülkelere de söyledik.

BAŞLARINA ÇEVİRECEĞİZ

Suriye’deki Irak’taki oynanan oyunları da bu tezgahları da onların başına geçireceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımı attık.100 binden fazla Suriyeli muhacir kardeşimiz evlerine, yurtlarına, yıllardır hasretini çektikleri anavatanlarına döndüler. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. inşallah bundan sonra da Suriye’ye barış ve huzur gelmesi için, ülkenin toprak bütünlüğünün muhafazası için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Suriye’de şu anda devam eden olumsuz gelişmelerin yarın birgün sınırlarımıza bir tehdit oluşturması ile karşı karşıya kalırsak bütün dünya şunu bilsin bizler Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak aynen orada da yapacağız Bunu herkes böyle bilsin.


Yürümekle
bir yere
varılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’dan İstanbu’a yürüyüş başlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, “ Ülkemizi bölmek isteyenler ile beraber yollarda yürüyebilirler, varsın yürüsünler. Yollar yürümekle aşınmıyor. Biz de diyoruz ki bu ülkenin birliğini beraberliğini bozmayın, dayanışmamıza gölge düşürmeyin. Yürümekle bir yere varamayacaksınız. Asıl olan bu milletin gönüllerine yürümektir. Biz bu milleti seviyoruz. Yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevme anlayışıyla seviyoruz” dedi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#PKK
#PYD
7 yıl önce