|

Terör kadını etkisizleştiriyor

Albayrak Grubu'nun sponsorluğunda, Dünya Müslüman Hayırseverler Konseyi (WCMP) tarafından iki yılda bir düzenlenen “Dünya Hayırseverler Forumu” sona erdi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 02:04 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bu yıl İstanbul'un ev sahipliğinde, “Önceliklerin ve Görevlerin Yeniden Tespiti" başlığında gerçekleşen programa Suudi Arabistan, Katar, Pakistan, Filistin, Almanya, İngiltere gibi ülkelerden hayırseverler katıldı. Terörün kadın üzerindeki rolü ve Suriyeli mültecilerin son durumu konuşuldu.



BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ


Suriye'de yaşanan iç savaşta kadınların ve çocukların zor şartlar altında yaşama mücadelesi verdiğini söyleyen Afrika'yı Kalkındırma Çözümleri Derneği Yönetici Müdürü Degan Ali, “Kadınlar her işin üstesinden gelebilecek güçtedirler. Hz Ayşe, Müslüman kadın liderin nasıl olması gerektiğinin en iyi örneği. Suriye'de yaşanan iç savaşta en büyük zorluğu kadınlar ve çocuklar yaşamaktadır. Kendini Müslüman olarak gösteren terör örgütleri kadınlara yönelik birçok kısıtlamalar getiriyor. Yapmış oldukları kısıtlamalarla birlikte kadınların yönetimde söz sahibi olması yasaklanıyor, hatta dışarı çıkmalarına bile engel olunuyor. Terör ve zor şartlar bahane edilerek kadınlar, toplum içinde etkisizleştiriliyor. Bu gibi dışlamalara engel olmalıyız ve birlikte daha güçlüyüz mesajını vermeliyiz" dedi. Actionait İnsani Yardım Derneği Yöneticisi Richard Miller ise “Suriye'de yaşam mücadelesi veren mültecilere yapılacak yardımlar şu anda büyük önem taşımaktadır. Suriye'de yaşanan son durum biran önce gözden geçirilerek çözüm yolları üretilmelidir" diye konuştu.



#Albayrak Grubu
#Müslüman Hayırseverler Konseyi
8 yıl önce