|

Terör mağdurlarına destek

Sadece Diyarbakır’da 20 bin terör mağduru ailenin kapısı çalınarak sıkıntısı tespit edildi. Ailelere ihtiyaçları doğrultusunda ilgili kurumlar aracılığıyla her türlü destek sunuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2017 الخميس
Güncelleme: 04:28 - 9/02/2017 الخميس
Yeni Şafak
Kalp hastası Mehmet Olcay'ı muayene eden uzmanlar tedavi imkanı sağladı.
Kalp hastası Mehmet Olcay'ı muayene eden uzmanlar tedavi imkanı sağladı.

Terör örgütü PKK'dan temizlenen il ve ilçelerde terörün neden olduğu yaraların sarılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen “Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP)” kapsamında görevlendirilen uzman ekipler sahaya inerek binlerce haneyi ziyaret etti.



Sadece Diyarbakır'da 20 bin terör mağduru ile görüşen ekipler, tespit ettiği ailelere Kamu Hastaneleri Birliği gibi kurumlar aracılığıyla ihtiyaçları doğrultusunda her türlü desteği sundu.



Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, “Vatandaşlarımızın müracaatı olmadan biz onlara ulaşmayı hedefliyoruz. Eksikleri tespit ettikten sonra gereken kurumlara bildiriyoruz” dedi.



Hane ziyaretleri sırasında uzman ekiplerce rahatsız olduğu tespit edilerek, tedavi imkanı sağlanan Mehmet Olcay (75), devletin bu hizmetinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mehmet Olcay'ın eşi Mensure Olcay (67) da “Bunu tahmin edemezdim. Devletimden gayet memnunum. Devletime minnettarım" şeklinde konuştu.


#Diyarbakır
#Terör mağdurları
#Aile Sosyal Destek Projesi
#PKK
٪d سنوات قبل