|

Terör örgütü tescillenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapıyla ilgili MGK’da tavsiye kararı alındığını belirterek, izlenecek süreci açıkladı. Erdoğan, "Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü’ dedik, Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Terör örgütü olarak tescil edilmesini bekliyoruz" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:02 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen kutlama törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Bu coğrafya, ne saldırılar, ne fitne teşebbüsleri, ne tuzaklar gördü; hamdolsun, milletimizin birliği, beraberliği, kararlı duruşu sayesinde hepsinin de üstesinden gelmeyi başardı. Bugün Türkiye'nin önüne engel üstüne engel çıkartmaya, çevremizi kuşatmaya, bizi boğmaya çalışanlara kalsa, 100 yıl önce tarihe gömülmüş bir devlet ve millet olacaktık. Ama işte görüyorsunuz, sene 2016 ve biz dimdik ayaktayız.



HERKESİN UMUDUNUN ADIYIZ


Türkiye, sadece mevcut sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye, aynı zamanda kendisini bu millete, bu tarihe, bu medeniyete ait hisseden herkesin umudunun adıdır. Biz, kalbini ve umudunu bize bağlamış kardeşlerimizin sadece geçmişi değil aynı zamanda geleceğiyiz. Bunun için gençler büyük düşüneceğiz. Bize küçük düşünmek yakışmaz. Büyük projeler, büyük düşünenlerindir.


(MGK) Dün yeni bir karar daha aldık. 'Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü' dedik, Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik.





HÜKÜMETİN KARARINI BEKLİYORUZ


Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. PYD, PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma süreci içine girecekler. Zira bu millete çok çektirdiler. Ümmeti parçaladılar. Bunların parçalamasına fırsat veremeyiz. Bir kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde. Türkiye'yi yalan yanlış haberlerle, o ülkelerin yetkililerine şikayet edecek kadar gayri milli.



İNANCIMIZ BUNU GEREKTİRİR


Bölücü terör örgütünün doğu ilçelerimizde bazı mahallelerde yaptıkları hepsi geçici. Şimdi toplu olarak gelip dediler ki 'sizin şefkat elinize biz uzandık.' Ölmektense teslim olmayı tercih eden bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendisine silah çekene, amansızca teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Bizim inancımız, bizim töremiz bunu gerektirir.



Neşet Usta'yı da unutmadı




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırşehir'deki son durağı Bağbaşı Mezarlığı oldu. Burada 'Bozkırın Tezenesi' olarak anılan Neşet Ertaş'ın kabrini ziyaret eden Cumhurbaşkanı, merhum ozanın ruhuna Fatiha okudu.



Küfür senaryosunu kendisi hazırlamış


CHP Grubu'nda atılan hakaret sloganlarına tepki gösteren Erdoğan, CHP'yi haysiyet cellatlığıyla suçladı. Erdoğan, “Bunlar, TBMM'de Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir, kan. Cumhurbaşkanı'na ve iktidar partisinin mensuplarına küfredecek kadar alçalanlara diyecek birşey bulamıyorum" diye konuştu. Erdoğan, Ahi Evran Üniversitesi'nde de konuya ilişkin şunları söyledi:



“TBMM'de bir siyasetçi konuşmasını yapıyor ve haftalık konuşmasında oraya topladığı kendi tabanına, orada Cumhurbaşkanına açık ve net küfrettiriyor. Bakın bu bir küfür, bir eleştiri demiyorum, küfrettiriyor. Bir partinin genel başkanı olarak bu küfürler arka arkaya devam ederken, kalkıp da 'lütfen' demiyor. 'Ne yapıyorsunuz?' demiyor. Çünkü senaryo kendisi tarafından hazırlanmış ve bu senaryonun o da bir baş rol oynayıcısı."



Suçu olan gocunur


Erdoğan, milletvekili dokunulmazlıkları konusunda da bazı milletvekillerinin birinci ve ikinci turda görüşmelere sonradan dahil olduklarını belirterek, “Bu, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması değil fezlekelerin adeta dokunulmazlığının kaldırılmasıdır. Ne kadar fezleke var yargıya tekrar gönderilecek, yargı nihai kararını verip uygulamaya geçecektir. Niye korkuyorsunuz? Suçu olan gocunur, suçu olmayan niye gocunsun. Zaten toplamda 168 milletvekili var, diğerlerinin böyle bir sorunu yok" ifadesini kullandı. Dürüstlüğün savunucusu olduklarının altını çizen Erdoğan, “Bu 168'inin de hepsinin fezlekesi illa 'suç teşkil ediyor' diye bir şey yok. Ama bunların içinde arabalarının arkasında silah taşıyanlar da banka soyguncusu da var. Bana göre parlamento yargı mahalli değildir. Zaten er geç bunlar yine yargılanacaktı" dedi.



27 Mayısçılar bugün de var


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahi Evran Üniversitesi fahri doktora tevcih töreninde de bir konuşma yaptı. 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, “27 Mayısçılar bugün de var. CHP ve uzantılarının oynadığı rol, darbe ortamının hazırlanmasında ana karargâh rolüdür. 1958'den itibaren sokakları karıştırarak, gerilim ve kutuplaşmayı artırmışlar; bazı üniversitelerdeki akademisyenler de bu konuda rol oynamıştır. Ana muhalefet partisinin genlerine sirayet etmiş bu darbeci huyun hiç eksilmediğini görüyoruz. Bugün de ana muhalefetin kan geçen cümlelerle milleti tehdit etmeye çalışması, bunun en somut delilidir. Türkiye artık 1960'ların Türkiye'si değil. Demokrasi ve hukuk dışı yollara tevessül etmek, yurt dışından icazet almak ülkemizde kimseyi iktidara getirmez" dedi.



Erdoğan, “27 Mayıs darbesi, aynı zamanda bürokratik vesayeti merkeze alan yeni bir yapı kurmuştur. Bu birileri de belli, adres belli. Bu kişiler, yönetim sistemi değişikliğiyle tehlikeye girenin cumhuriyet değil, 27 Mayıs rejimi olduğunu çok iyi biliyor" diye konuştu.



Diyarbakır'ın vizyonu değişti


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile bugün Diyarbakır'da 558 milyon liraya mal olan 116 projenin açılışını yapacak.





Yatırımlar arasında resmi açılışı yapılan Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası da yer alıyor. Erdoğan, kentteki temasları kapsamında PKK'lı teröristlerce Dürümlü mezrasında bomba yüklü kamyonla düzenlenen katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret edecek ve acılarını paylaşacak. Lefkoşa'ya giden yolculardan Bekir Barutçuoğlu, “Şehrimize yakışır bir terminal oldu. Havalimanıyla kentin vizyonu değişti" dedi.





#Paralel yapı
#MGK
#Tayyip Erdoğan
8 yıl önce