|

Teröre desteğe polis baskını

Kayseri'de polis terör örgütü FETÖ/PDY’ye finans desteği verildiği bilgisi üzerine Kimse Yok mu Derneği Şubesinde arama yaptı. Ekipler, dernekte bilgisayar kayıtları ve dokümanlara incelemek üzere el koydu

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 23:18 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bir dernekte arama gerçekleştirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye finans desteği verildiği iddiasıyla Kimse Yok mu Derneği Şubesinde arama yaptı.



BELGELERE EL KONULDU


Ekipler, dernekte bilgisayar kayıtları ve bazı dokümana el koydu. İlk etapta gözaltı kararı olmadığı, belge ve kayıtlarda elde edilecek bulgulara göre operasyonun genişletilebileceği öğrenildi.



CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER


Öte yandan Erzurum merkezli 17 ilde yapılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 42 kişiden 7'si tutuklandı. Aksaray merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında da adliyeye sevk edilen 10 kişi tutuklandı. FETÖ/PDY'ye yönelik Kahramanmaraş merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 10 kişiden 3'ü tutuklandı, 7 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi.



YENİDEN TUTUKLANDI


Nevşehir'de ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan H.S. yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel yapı
8 yıl önce