|

Teröre en güzel tepki

Bursa'da terör saldırısının gerçekleştirildiği Ulu Cami ve çevresinde hayat normale döndü.

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 23:08 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Patlamanın ardından bir süre kimsenin alınmadığı Ulu Cami'nin kapıları, sabah namazı vaktinde vatandaşlara yeniden açıldı. Savcılık ve polisin inceleme yapması için olay yerine çekilen güvenlik şeritleri kaldırıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından belediye ekipleri ve esnaf, kırılan camlar ve zarar gören eşyalardan kalan parçaları temizledi. İş yerleri zarar gören esnaf, onarım için tadilata başladı.



KORKMADAN GELDİK


Sabah namazı için Ulu Cami'ye gelen vatandaşlardan Emin Aksakal, önceki gün ikindi namazının ardından cenaze namazı kılmak için hazırlandıkları sırada patlamanın meydana geldiğini söyledi. Herkesin patlamanın ardından paniklediğini belirten Aksakal, “Bugün cemaat, Ulu Cami'ye korkmadan geldi” dedi. Esnaf Hacı Şahin ise şöyle konuştu: “Tam karşımızda canlı bombanın cesedi vardı. Caminin yağmur suyu boşluğuna düşmüştü. Bombacı, caminin içinde de kendini patlatabilirdi. Burada bir irade var, o da Allah'ın iradesi."



Bakanlar saldırı bölgesinde


İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile saldırının yaşandığı Ulu Cami civarında incelemelerde bulundu.


Daha sonra esnafı ziyaret eden bakanlar, ikindi namazını Ulu Cami'de kıldı.



Kanaatimiz kesin


İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki terör saldırısıyla ilgili Türkiye genelinde 15 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Ala, “Örgütle ilgili kuvvetli emareler var. Hangi örgütse... Bulgular var. Tüm prosedürüyle tamamlanmadan açıklamayacağım. Türkiye genelinde 15 kişi gözaltında” diye konuştu. Bursa'ya gelen Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile saldırının yaşandığı Ulu Cami civarında incelemelerde bulundu. Esnafı ziyaret eden Ala ve Müezzinoğlu, civardaki iş yeri sahipleriyle dükkanlarında görüşerek “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Bakan Ala, “Örgütle ilgili kuvvetli emareler var. Hangi örgütse... Bulgular var. Örgüt netleşince de açıklayacağım. Türkiye genelinde 15 kişi gözaltında. İlleri söylemiyorum şu anda” diye konuştu.







CEVABINI ALACAKLAR


Daha sonra Müezzinoğlu ile Muradiye Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret eden Ala, çıkışta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terör ve terör ittifaklarıyla ciddi mücadele yürüttüğünü anlattı. Bu mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Ala, şöyle devam etti: “Türkiye'ye yeniden saldırılarına başlayan bölücü terör örgütü de faaliyetlerini daha da artırmıştır ama Türkiye'den de bütün terör örgütleri hak ettiği cevabı almaktadır, bundan sonra da alacaktır.”



4 ilde 15 kişi gözaltında


Bursa'da PKK'lı kadın teröristin üzerindeki düzeneği patlatması sonucu meydana gelen terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında, 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün yaşanan terör saldırısının ardından başlatılan soruşturmayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Bursa, İstanbul, Afyonkarahisar ve Şanlıurfa'da 15 kişi gözaltına alındı. Bursa dışında yakalanan zanlıların kente getirileceği öğrenildi. Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü, gözaltı sayısının artabileceğini belirtti. Bu arada patlamanın ardından Tarihi Bursa Kapalı Çarşı dahil tüm cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırıldı.







#Bursa
#Canlı bomba
8 yıl önce