|

Terörist alarmı: Derbi onlar yüzünden iptal

Emniyet ve istihbarat birimleri, IŞİD üyesi 3 teröristin sansasyonel bir eylem için kısa süre önce harekete geçtiğini tespit etti. Dün oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe maçının son anda iptal edilme kararının bu teröristlerle ilgili olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:45 - 21/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Saldırının ardından canlı bombanın tespitine yönelik DNA için 4 aileden kan örneği alındı. IŞİD militanları olan ve güvenlik güçleri tarafından aranan Savaş Yıldız, Ömer Deniz Dündar, Muhammed Zana Alkan'ın aileleri dışında, hakkında 'kayıp' ilanı bulunan ve olay yerinde olduğundan şüphelenilen Mehmet Öztürk'ün ailesinden de kan örneği alındı.



Saldırının sonrası gündeme gelen ilk isim IŞİD militanı Savaş Yıldız oldu. Yıldız, istihbaratın aranan terör üyeleri listesinde canlı bomba olarak yeralıyor. DNA testinin ardından ise teröristin Mehmet Öztürk olduğu ise kesinleşti. Bu arada emniyet ve istihbarat birimleri, IŞİD üyesi 3 teröristin sansasyonel bir eylem için kısa süre önce harekete geçtiğini tespit etti. Canlı bomba saldırısı için talimat aldıkları ileri sürülen 3 teröristin 'Ebu Cihad' kod adlı Savaş Yıldız dışında 'Mervan' kod adlı Hacı Ali Durmaz ile 'Muhammed Ali' Yunus Durmaz olduğu kaydedildi. Yakalanmamak için sahte kimlik kullanan teröristler her yerde aranıyor. Dün oynanması gereken Galatasaray-Fenerbahçe maçının son anda iptal edilme kararının bu teröristlerle ilgili olduğu öğrenildi.









#canlı bomba
#alarm
#terörist
8 yıl önce