|

Terörist gruba Kartal Pençesi

PKK elebaşı Karayılan’ın "metropollere saldırı düzenleyin" talimatını verdiği teröristlerin yakalanması için polis ekipleri düğmeye bastı. Aralarında İstanbul ve İzmir’in de bulunduğu 8 ilde düzenlenen ‘Kartal Pençesi’ operasyonunda 28 terörist yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:49 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Teröristler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Teröristler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Murat Karayılan ve PKK’nın kanlı eylemlerini üstlenen TAK’ın geçtiğimiz günlerde metropol şehirlerde büyükşehirlerde eylem talimatı vermesi üzerine Yüksekova İlçe Emniyeti harekete geçti. Yapılan soruşturmada hendek operasyonlarında PKK saflarında yer alan ve kaçan 28 teröristin İstanbul, İzmir, Batman, Van, Muş, Mardin, Diyarbakır ve Yüksekova’da gizlendikleri adresler belirlendi.

EYLEM HAZIRLIĞI
YAPIYORLARDI

Yüksekova Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nin ‘Kartal Pençesi’ adını verdiği operasyonda 35 adrese özel harekat desteğinde eş zamanlı giren ekipler 28 teröristi kıskıvrak gözaltına aldı. Teröristlerin gizlendikleri yerlerde arama yapan ekipler Kalaşnikof, çok sayıda mermi, terör örgütüne ait dijital dokümanlar ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Teröristlerin Kandil’deki elebaşı Murat Karayılan ve PKK’nın eylemlerini üstlenen TAK’ın metropollerde kanlı eylemler düzenleyeceğiz açıklamasının ardından harekete geçtiği ve saldırılar için uygun zamanı beklediği belirlendi. Gözaltına alınan teröristlerin tamamının Yüksekova eylem timinden olduğu belirlendi.


BOMBA EĞİTİMİ
ALMIŞLAR

Operasyonda yakalanan teröristlerden Y.A.’nın örgütün sözde Yüksekova bölge sorumlusu Yılmaz Kürdo kod adlı firari Yusuf Saydut’un sağ kolu olduğu ortaya çıktı. Terörist ifadesinde, hendek operasyonları öncesinde Murat Karayılan’ın talimatı ile Bawer kod adlı terörist Nadir Güneç’in güvenlik güçlerine karşı 100 teröristle birlikte ilçeye gelerek bombalı saldırılar organize ettiğini ve operasyonlar sırasında öldürüldüğünü söyledi. Y.A., Nadir Güneç’in öldürülmesinin ardından Kuzey Irak’a kaçan Yusuf Saydut’un, Nadir Güneç’in Yüksekova’ya getirdiği militanlardan bomba eğitimi alan teröristleri Karayılan’ın talimatı ile farklı şehirlere gönderdiğini itiraf etti. Teröristlerin ifadeleri sonrası operasyonun genişleyeceği belirtildi.

#PKK
#Metropol
7 yıl önce