|

Teröristin kimliğiyle ilgili çalışmalar sürdürülüyor

Başbakan Davutoğlu, Bursa'daki intihar saldırısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Terör saldırılarının Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki tutumunda geri adım atmasına sebebiyet veremeyeceğine vurgu yapan Davutoğlu, "Teröristin kimliğine ilişkin çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

Yeni Şafak
21:07 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:29 - 27/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Davutoğlu, Katar ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda Bursa'daki intihar saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu.



Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:


"Bugün Bursa'da bildiğiniz gibi bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Ülkemize, halkımıza, huzurumuza dönük bir saldırıdır. 8 vatandaşımız yaralandı. Elhamdülillah ağır yaralı vatandaşımız yok. Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü. Bir kez daha halkımıza, bu saldırı dolayısıyla direnç gösterme hususundaki kararlı tutumu dolayısıyla takdirlerimi ifade ediyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün halkımıza iletiyorum.



Kimlik çalışmaları sürüyor

Bu terör saldırıları Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki tutumunda geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir. Saldırının network ağı ortaya çıkarılana kadar kararlıkla çalışmalar sürecek. Terörizme karşı en kararlı tutumu göstereceğiz. Teröristin kimliğine ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Güvenlik güçlerimiz somut deliller elde etmeden açıklanacak bir boyutta değil.



(ABD'nin terör uyarısı) Gereksiz bir tedirginliğine sebebiyet vermektedir. Terör saldırılarının gerçekleştirildiği başka ülkelerde bu tür uyarılar yapılmıyor. Bu uyarıları doğru görmediğimi de ifade etmek isterim.



Anayasanın ruhu ile ilgili kısımlarda bir noktaya gelinmiştir. Türkiye'de 12 Eylül Anayasası'nın önerdiği sistem çarpık bir parlamenter düzen ortaya koyuyor. Sistemin iç dengeleri gözardı edilmiş çarpık bir sistem. Küçük manevralar yetmez. Net ve pür bir sistem istiyoruz. Bunun adı Başkanlık Sistemi."



#Başbakan
#​Ahmet Davutoğlu
#Bursa
8 yıl önce