|

Teröristlerin kökü kurutuluyor

Van’da saldırı hazırlığındaki 2 PKK’lı çatışmada öldürüldü. Irak’ın kuzeyine düzenlenene hava harekatında da 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 00:47 - 31/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Teröristlerin kökü kurutuluyor
Teröristlerin kökü kurutuluyor

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları aralıksız sürüyor. Van'ın Erciş ilçesine bağlı Salihiye Mahallesi'ndeki bir evde saldırı hazırlığında olan PKK'lı teröristlere yönelik operasyon düzenledi.



Güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerin birinin üzerinde S.C'ye ait kimlik çıktı. S.C'nin 2015'te bir güvenlik korucusu ile 2016'da belediye meclis üyesi mahalle muhtarının şehit edilmesi, ayrıca bölgedeki esnaftan sözde 'vergilendirme' adı altında haraç toplama olaylarının faili olduğu bildirildi.



Bu arada, Irak'ın kuzeyinde Avaşin/Basyan ve Hakurk bölgelerinde düzenlenen hava harekatında teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak ve barınaklar imha edildi. Operasyonda 3 terörist de etkisiz hale getirildi.


#PKK
#Irak
#Van
7 yıl önce