|

Terörün izleri siliniyor

Hendek siyasetinin kilit noktalarından biri olan Cizre, kayyum atanmasından sonra yepyeni bir yapıya büründü. Daha önce örgüte militan yetiştirmek için kullanılan kültür merkezlerinde artık kadınlar eğitim görüyor ve dikiş öğrenerek gelir elde ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:46 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bölücü terör örgütü PKK'nın hendek ve barikat eylemleri sırasında savaş alanına dönen Şırnak'ın Cizre ilçesi, yepyeni bir ruha büründü. Özellikle örgütün üssü haline gelen Cizre Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Ahmet Adanur'la birlikte bölge halkının sosyo-kültürel faaliyetleri de arttı.



HER KONUDA EĞİTİM


Daha önce PKK'nın terörist devşirmek için kullandığı kültür merkezlerini denetim altına alan Adanur, vatandaş yararına hizmet verilmesi için kolları sıvadı. Cizre Belediyesi bünyesinde açılan Sittîya Zîn Kadın Kültür Merkezi, bu anlamda atılan en önemli adımlardan biri. Kadınların her türlü sorunlarıyla ilgili danışmanlık misyonu da üstlenen merkezde ayrıca kilim kursu, çocuklar ve genç kızlar için resim kursu, Kuran-ı Kerim kursu ve çocukların güvenli bir ortamda eğlenip birçok konuda eğitim almaları için kreş de hayata geçirildi.



KUR'AN ÖĞRENİYORLAR


Kültür merkezi bünyesinde açılan Kuran-ı Kerim kursu da Cizreli kadınlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kuran eğitimi vermeye yetkili hocalar eşliğinde yapılan derslerde, kursiyerler elif ba'dan başlayıp Kuran-ı Kerim'i dil kurallarına uygun okuyana kadar eğitilecek. Kadınların sanat eğitimine de büyük önem verilen kültür merkezinde, kilim, resim ve giyim atölyesi kursu da açıldı.



PARA KAZANACAKLAR


Kültür merkezinde eğitim alan kadınların maddi gelir elde edebilmeleri için giyim atölyesi de faaliyete geçti. Çocuk kıyafetleri başta olmak üzere Cizre yöresel kıyafetleri ve okul üniformaları da yine bu giyim merkezlerinde dikilmeye başlayacak. Bu sayede program tamamlandığında kursiyerler ürettikleriyle belli bir miktar ailelerine maddi destek de sağlayarak meslek edinmiş olacak.


#Cizre
#PKK
#Ahmet Adanur
7 yıl önce