|

Teslim olan teröristi radyoda duydukları etkiledi

Siirt'te teslim olan PKK'lı teröristin ifadesinde yer alan radyo' detayı dikkatleri çekti. Daha önce teslim olan teröristlere yönelik haberleri radyodan duyduğunu belirten Resul Guyi kodlu Orhan Bilen adlı terörist, bunlardan etkilendiğini belirtti.

Yeni Şafak
16:49 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:56 - 10/07/2017 Pazartesi
Teröristin teslim olduğu anlar güvenlik kamerasınca böyle görüntülendi.
Teröristin teslim olduğu anlar güvenlik kamerasınca böyle görüntülendi.

Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak'ta konuşlu Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ve Siirt Jandarma Komutanlığınca Pervari ilçesine bağlı Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde başlatılan operasyon devam ediyor.

Güvenlik güçlerinin 12 Haziran'dan itibaren sürdürdükleri "Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker Operasyonu" kapsamında 11 terörist teslim oldu. Bunların arasında bölücü terör örgütünün sözde Besta cephesi hareketli takım komutanı Resul Guyi kod adlı Orhan Bilen de yer aldı.

Teslim olan terörist ilk ifadelerinde; geçtiğimiz günlerde Yazlıca (Herekol) Dağı operasyonunda teslim olan teröristlere yönelik haberleri radyodan dinlediğini, bunlardan etkilendiğini, güvenlik kuvvetlerinin teslim olan teröristleri öldürdüğüne yönelik propagandasının artık öneminin ve inandırıcılığının kalmadığını ifade ederek devletin şefkatine sığındığını ve örgütün zulmünden kaçtığını belirtti.

Öte yandan operasyon kapsamında bugüne kadar 14 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.



#Pervari
#Siirt
#PKK
7 yıl önce