|

Tezkere için toplanıyor

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​A​K Parti, TBMM Genel Kurulu'nun 3 Eylül Perşembe günü saat 13.00'te olağanüstü toplanması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu. ​

Yeni Şafak
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 00:51 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

AK Parti hem yeni bakanların yemini hem de süresi dolan Irak ve Suriye tezkerelerinin görüşülmesi için 3 Eylül'de açılmak üzere Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı. Meclis Genel Kurulu'nun Irak ve Suriye tezkeresi ile Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer alacak bağımsız bakanların yemin etmesi için olağanüstü toplanması bekleniyor.



BAKANLAR YEMİN EDECEK


Genel Kurul'da milletvekili olmayan 11 bağımsız bakan yemin edecek. Ardından da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınırötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlar için yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek. Geçici seçim hükümeti kurulmadan önce, HDP'lilerin kabineye gireceği ortaya çıkınca tezkere 21 Ağustos'ta TBMM'ye gönderilmişti. 2 Ekim'e kadar yenilenmesi gereken tezkerenin Meclis'teki oylaması sırasında geçici hükümette ilk krizin ortaya çıkabileceği ifade ediliyor. 2 HDP'li bakanın ret oyu verecekleri belirtiliyor.


#AK Parti
#yemin töreni
#Meclis Başkanlığı
9 yıl önce