|

THY uçağı kuş sürüsüne çarptı

Türk Hava Yolları'nın Köln'den İstanbul'a gelen uçağı bugün Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada, pist yakınlarında karga ve martılardan oluşan kuş sürüsüne çarptı, arkadan gelen 3 uçak pisti pas geçti.

Yeni Şafak
14:07 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 14:35 - 17/05/2016 Salı
DHA
THY uçağı, Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada kuş sürüsüne çarptı.
THY uçağı, Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada kuş sürüsüne çarptı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre THY'nin bugün Köln'den İstanbul'a gelen TK-1672 sefer sayılı uçağı, saat 13.23'de inişe geçtiği sırada pist yakınlarında uçan karga ve martı sürüsüne çarptı. Çarpmanın ardından uçak, Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. İnişin ardından pilot, kuleyi uyararak kuşlara çarptığını ve kuş ölülerinin de pist üzerine yayıldığını söyledi.



3 uçak pisti pas geçti


Bunun üzerine Atatürk Havalimanı uçuş kulesi yetkilileri, Köln uçağının arkasından gelen sıradaki uçakları uyardı. Böylece iniş pozisyonunda olan 3 uçak pisti pas geçti.



Pist temizlendi, uçuşlar normale döndü


Kuşlara çarpan THY'nin TK-1672 sefer sayılı uçağı teknik hangar önüne çekildi ve ilk belirlemelere göre uçakta bir hasar oluşmadığı görüldü. Bu arada pilotun uyarısı üzerine derhal Devlet Hava Meydanları ekipleri, piste çıkarak temizlik başlattı. Pistte, 2 karga ve 3 martı ölüsü bulundu.



Temizliğin ardından uçuş kulesi pistin açıldığını bildirdi ve uçuşlar tekrar normale döndü.





THY uçağı zorunlu iniş yaptı


#Köln
#THY
#İstanbul
#Atatürk Havalimanı
8 yıl önce