|

THY yolcu rekoru kırdı

ABD ve İngiltere’nin İstanbul çıkışlı uçuşlar üzerinden hedef aldığı THY, yolcu rekoru kırdı. Algı operasyonuyla THY’nin yolcularının azalacağını düşünenler yanıldı. THY, önceki gün 179 bin yolcu taşıyarak son 3 ayın rekorunu kırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:43 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Algı operasyonu tutmadı
Algı operasyonu tutmadı

ABD ve İngiltere tarafından başlatılan direkt uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazların kabine alınmamasını içeren yasaktan sonra THY uçaklarında yolcu sayısında düşüş beklenirken, aksine yolcusu arttı. THY Genel Müdür Bilal Ekşi, Ocak ayından bu yana Pazar günü en büyük yolcu sayısına ulaştıkları müjdesini verdi.



FERAHLATAN BAHAR HAVASI


Sosyal medya üzerinden yaptığı duyurularla şirketi hakkındaki bildirimleriyle dikkat eden Genel Müdür Bilal Ekşi, twitter üzerinden “Pazar (önceki gün) günü 179 bin 871 yolcu taşıyarak Ocak ayından itibaren günlük en yüksek yolcu sayısına ulaştık” dedi. Bilal Ekşi tweet'in sonuna da “Bahar geliyor” notunu ekledi. Genel Müdür Ekşi'nin paylaşımına yorum yapan çalışanlar yolcu yoğunluğunu doğruladı. Bazı çalışanlar da buna, “Doğrudur sayın müdürüm, uçak altı ekibi olarak nefes alamadık” ve “Maşallah müdürüm bu bahar bereketli geçecek. Yazın da tam gaz devam edeceğiz. Milli servetimize başarılar” cevaplarını yazdı.



Rekor çıtası yükseliyor


Yükselen Türk havacılık sektörünün milli bayrak taşıyıcısı THY'nin rekor çıtası sürekli yükseliyor. Bundan onbir yıl önce günlük 60 bin yolcuyu taşıdığı için rekor açıklaması yapan Türk Hava Yolları, şimdi günlük bunun üç katı kadar yolcu taşıyor. Son rekor haberini ise geçen yıl Ramazan Bayramı tatilinden sonra okumuştuk. Temmuz ayının başına denk gelen Ramazan Bayramı tatili süresinde 9 bin seferle Atatürk Havalimanı'ndan 1 milyon 200 bin yolcu taşımıştı. Bu rakam, THY'nin ilgili tarihlerde günlük ortalama 133 bin kişi taşıdığını gösteriyor. Genel Müdür Bilal Ekşi'nin dün sosyal medya hasabından duyurduğu günlük 179 bin 871 yolcu sayısı rekor çıtasını hayli yukarı çıkardı.






#THY
#ABD
#İngiltere
7 yıl önce