|

Ticareti STA ile katlarız

İş dünyası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta yapacağı Pakistan ziyaretinden umutlu. Türk iş dünyası, Pakistan ziyaretiyle iki ülke arasındaki ticaretin ve yatırımların yeni bir safhaya geçmesini bekliyor. Görüşmelerinde sona gelinen Serbest Ticaret Anlaşması’nın imzalanması halinde Türkiye’nin Pakistan’a ihracatının 12 milyar dolar artacağı hesap ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:04 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Ticareti STA ile katlarız
Ticareti STA ile katlarız

Türk iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (EİT) 13'üncü toplantısına katılmak üzere bu hafta Pakistan'a yapacağı ziyaretle iki ülke arasındaki ticaretin ve yatırımların yeni bir safhaya geçmesini bekliyor. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Atilla Yerlikaya, söz konusu ziyarette son halini almak üzere olan serbest ticaret anlaşmasının da görüşülmesini beklediğini söyledi. Yerlikaya, “Bu ziyaretin yatırımlar ve ticaretin önünü açarak yeni bir ortaklık döneminin başlangıcı olacağına inanıyorum” dedi.





ÜLKE BÜYÜK FIRSAT ÇOK


Pakistan'ın 200 milyona yaklaşan nüfusuna dikkati çeken Yerlikaya, “Pakistan önemli büyük potansiyelini gerçekleştirmenin eşiğinde duruyor. Çin-Pakistan Ekonomi Koridoru projesi kapsamında 50 milyar dolarlık yatırımla Pakistan'ın enerji ve lojistik altyapısı yenilenecek. Bu yatırımlar Pakistan'ın tarım ve sanayi sektörünün önünü açacak” değerlendirmesinde bulundu.



Yerlikaya, dünyanın 4. süt üreticisi ve 6. pamuk üreticisi Pakistan'ın ekonomik açıdan sahip olduğu büyük potansiyele işaret etti. Yapılan bir araştırma iki ülke arasında kısa zaman içinde imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşmasıyla Türkiye'den Pakistan'a 12 milyar dolar civarında ihracat yapabilme fırsatı doğurması bekleniyor.


#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Pakistan
#İş dünyası
7 yıl önce