|

TİKA'dan Karadağ'da erzak yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Karadağ'da bin 100 ihtiyaç sahibi aileye ramazan erzak paketi dağıttı

Yeni Şafak
18:01 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 15:58 - 3/07/2015 Cuma
AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, (TİKA) Karadağ'da bin 100 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan erzak paketi dağıttı.



TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan erzak paketleri Plav, Rojaye, Plevlya, Biyelo Polye, Berane, Petnitsa, Podgoritsa ve Ulçin şehirlerinde yaşayan ihtiyaç sahibi bin 100 aileye teslim edildi.



Dağıtım törenine, TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Rojaye İslam Birliği Başkanı Ernad Ramoviç ve Byelo Polye İslam Birliği Başkanı Enis Burdzoviç'in de katıldığı bildirildi.



Açıklamada, Yazıcı'nın "tüm bölge halkına ulaşmak, ihtiyaç sahibi olan aileleri evlerinde ziyaret etmek ve onların iftar sofralarına bir katkı sağlamak amacıyla bu yıl da ramazan erzak paketlerini ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştıracaklarını belirttiği" kaydedildi.



TİKA tarafından 2014 yılında da Karadağ'da 500 aileye ramazan erzak paketleri dağıtılmıştı.



Gürcistan'da iftar


TİKA'dan yapılan başka bir açıklamada da ayrıca, dün Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yaklaşık yüz kişiye iftar verildiği belirtildi.



Açıklamada, iftar programına Türkiye Tiflis Büyükelçiliği, Yunus Emre Tiflis Türk Kültür Merkezi, Gürcü ve Türk İşadamları, Ziraat Bankası, İş Bankası mensupları, Doğu Gürcistan Müftüsü, Gürcistan'da görevli yargı mensupları ve hakimler, Gürcistan Savunma Bakanlığına bağlı Rehabilitasyon Merkezi Başkanı'nın katıldığı kaydedildi.

#TİKA
#Karadağ
#ramazan erzak paketi
9 yıl önce