|

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem: Peş peşe artçı sarsıntılar yaşandı

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada sarsıntının yerin 5,99 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi. Deprem nedeniyle Yozgat'ta iki katlı evin yıkıldığı, Sulusaray'da beş ahırın zarar gördüğü bildirildi. Öte yandan AFAD, çevre illerde de hissedilen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından 31 artçı sarsıntı meydana geldiğini de aktardı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, yaptığı açıklamada ise kent genelinde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti. Öte yandan AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 21.43'te 4.0; saat 22.31'de 4,4; 19 Nisan saat 00.09'da 4,1 büyüklüğünde yeni artçı depremler meydana geldiğini duyurdu.

Semih Bozkuş
18:19 - 18/04/2024 الخميس
Güncelleme: 00:40 - 19/04/2024 الجمعة
Yeni Şafak
Tokat'ta peş peşe depremler meydana geldi.
Tokat'ta peş peşe depremler meydana geldi.

Gece saatlerinde 4,7 ve 4,1 ile sallanan Tokat'ta bu kez de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, merkez üssü Sulusaray ilçesi olan sarsıntının yerin 5,99 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi.


Eğitime bir gün ara verildi

Deprem nedeniyle Tokat'ta eğitime verildi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, kent genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Hatipoğlu yaptığı açıklamada ayrıca evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için gerekli hazırlıkların yapıldığını, yurtlarda, spor salonları ve misafirhanelerde misafir edileceklerini de belirtti.



Peş peşe artçı sarsıntılar

5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Sulusaray merkezli peş peşe artçı sarsıntılar kaydedildi.

İlki saat 18.16'da kaydedilen 31 artçı sarsıntının büyüklüğü 4,4 ile 1,1 arasında değişti.

Öte yandan AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 21.43'te 4.0; saat 22.31'de 4,4; 19 Nisan saat 00.09'da 4,1 büyüklüğünde yeni artçı depremler meydana geldiğini duyurdu.

4,1'lik depremden bir dakika sonra 3,5 büyüklüğünde yeni bir artçı sarsıntı da kaydedildi.

Bakan Koca: Depremden bir kişi etkilendi

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açıklamada bulundu.

X hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde bir kişinin depremden etkilendiğini; Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresinin, Artova ilçesinde de bir cami minaresinin yıkıldığını belirtti.

Bakan Koca yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat’ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun."



"Gerekli çalışmalara başladık"

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesi merkezli depremin ardından açıklama yaptı.

Hatipoğlu, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ekiplerimiz durum değerlendirmesi yapıyor. Gerekli çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da depremin ardından açıklamada bulundu.

Buğdaylı köyündeki bazı minarelerde ve evlerde hasar olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, "Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olduğuna dair bir haber almadık. Tokat merkezdeki konutlarda herhangi bir sorun yok. Buğdaylı köyündeki durumu yakından takip ediyoruz" dedi.

"Bazı evler yıkıldı"

Depreme ilişkin Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç da açıklamada bulundu.

Buğdaylı köyünde bazı evlerin yıkıldığını ifade eden Kılıç, şu ana kadar ölü ya da yaralı bildirimi olmadığını belirtti.

AFAD'dan depreme ilişkin açıklama

AFAD, depremin ardından saha çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı.

5,6 büyüklüğündeki depremin Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerinde de yoğun bir şekilde hissedildiği paylaşıldı.

AFAD, "Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.


#Deprem
#AFAD
#Tokat
#Sulusaray
٪d يوم قبل