|

TOKİ''nin kalitesi GİNE işbaşında

TOKİ modeli Gineliler''in de yaşam standardını artıracak. Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Sano, ''TOKİ modeli ile vatandaşlarımızın yaşamı da değişecek'' dedi

.
00:00 - 19/04/2013 Cuma
Güncelleme: 22:51 - 18/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
TOKİ''nin kalitesi GİNE işbaşında
TOKİ''nin kalitesi GİNE işbaşında

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı''na (TOKİ) yabancıların ilgisi devam ediyor. Tanzanya''dan İspanya''ya, İran''dan Gana''ya kadar birçok ülkenin işbirliğine gittiği TOKİ''nin son ziyaretçisi Gine oldu. Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Prof. Dr. Koutoub Moustapha Sano, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat''ı, İdarenin Bilkent''teki merkezinde ziyaret etti. TOKİ ile işbirliğine gitmek ve idarenin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyleyen Prof. Dr. Koutoub Moustapha Sano, ''TOKİ deneyimlerinden faydalanarak vatandaşımıza daha iyi yaşam şartları sunabiliriz'' dedi.

Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Sano, Gine Ankara Büyükelçisi Daouda Bangoura ile birlikte TOKİ''yi ziyaret etti.

TOKİ projeleri ve proje finansman modeli hakkında TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat''tan bilgi alan Sano, ''580 bin konut yapmış bir kurum olan TOKİ''nin deneyiminden yararlanabileceğimize inanıyoruz. Biz de bu şekilde vatandaşlarımıza çok daha iyi yaşam şartları sunabiliriz.'' dedi.

İŞBİRLİĞİ TALEBİ

Türkiye''deki inşaat sektörünün çok deneyimli bir sektör olduğunu, sektörden yararlanmak için ellerinden geleni yapacağını ifade eden Bakan Sano, ''Umuyoruz ki ülkemizdeki bakanlıkla TOKİ işbirliği içerisinde olur ve bizim çalışma arkadaşlarımız çalışmalarınızı izleme fırsatı bulurlar.'' dedi. Konuk Bakanın, ''TOKİ''den bir heyetin Gine''ye bir çalışma ziyareti yapıp yapamayacağını öğrenmek isteriz'' dedi.

Peşinatsız 20 yıl vade

Murat, ''Kaynak geliştirme projelerinin satışından elde ettiğimiz geliri kaynak temininde kullanıyoruz. Yoksul gruba yönelik genişliği 45-55 metrekare arasında değişen konutları peşinatsız, 20 yıl vadeli, ortalama 70 dolar civarında aylık taksitlerle satıyoruz. Alt gelir grubuna yönelik 65-87 metre kare arasındaki konutları 4 bin dolar peşinat, konut teslimiyle başlayan 200 dolar aylık taksitle, 15 yıl vadeli satıyoruz. Projelerimiz 800 bin kişilik istihdam var'' dedi


11 yıl önce