|

Topyekun mücadele

Terörle topyekun mücadele kararı alan Başbakanlık, DAEŞ, PKK ve DHKP-C'ye yönelik yurt içinde 34 ilde operasyon düzenlendiğini açıkladı. Başbakanlık'ın verdiği bilgiye göre, bu örgütlere yönelik operasyonda 4 günde bin 50 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 09:48 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Devletin zirvesinin, terör örgütleri PKK, DHKP-C ve DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlarda 'sonuna kadar gidelim' kararının ardından Türkiye, yeni haftaya operasyonlarla başladı. Suruç'taki bombalı saldırı ile asker ve polise yönelik terör saldırılarının ardından başlatılan operasyonlara hız kesmeden devam edilerek 'operasyonlarda kararlılık' vurgusu yapıldı. Dün 12 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 290 PKK, DAEŞ ve DHKP/C mensubu gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla birlikte çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.



34 İLDE OPERASYON YAPILDI


Terörle topyekun mücadele kararı alan Başbakanlık, DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik yurt içinde bugüne kadar 34 ilde operasyon düzenlendiğini açıkladı. Başbakanlık'ın verdiği bilgiye göre, bu örgütlere yönelik operasyonda bin 50 kişi gözaltına alındı. Başbakanlık, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonların sürdüğünü açıkladı.





4 GÜNDE 1050 KİŞİ ALINDI


Türkiye'yi şiddet ortamına dönüştürmeye çalışan terör örgütlerine yönelik operasyonlar için Çankaya'da yapılan Güvenlik Zirvesi'nde alınan kararlar doğrultusunda düğmeye basılmıştı. Çankaya Köşkü'ndeki Güvenlik Zirvesi'nin ardından başlatılan operasyonlarda şu ana kadar 34 ilde yapılan operasyonlarda 1050 örgüt mensubunun gözaltına alındığı öğrenildi.Terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında risk analiz merkezlerinde 4 bin 500 şüpheli sorgulandı. 108 ülkeden yaklaşık 16 bin kişinin ülkeye girişi yasaklandı.



ÖRGÜTLERE YAKIN MARKAJ


Geçtiğimiz hafta bir çok ilde, yüzlerce adrese baskın düzenleyen emniyet güçleri, dün de Ankara, Mersin, Eskişehir, Antalya, Adana, Gaziantep, Çanakkale, Muğla, Sakarya, Diyarbakır, Mardin, Batman, İzmir, Osmaniye, Erzurum ve Adıyaman'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 12 ilde PKK ve DAEŞ terör örgütlerine örgütlere mensup 290 kişi yakalanırken, bu illerden Ankara Ulus'ta yapılan operasyonda 11'i yabancı uyruklu, 15 şüpheli gözaltına alındı.



ELEMAN TEMİN EDİYORDU


Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon, yaklaşık 500 polisle gerçekleştirildi. Hacı Bayram Mahallesi'ndeki bazı evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan isimlerin arasında DEAŞ saflarına eleman temininde bulunan üyelerinde olduğu tespit edildi. Bu isimlerin örgüte finansal destek sağladığı da belirtiliyor.



HDP'Lİ BAŞKAN DA GÖZALTINDA


Muğla'da terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi arasında HDP Marmaris İlçe Eş Başkanı Abdullah İpekli'nin de bulunduğu belirtildi.



---------------------------------------------------------------------


sorgulama sayfası


ne kadar?


üniversite kayıt işlemleri için tıklayınız


için tıklayınız



#terör örgütleri
#pkk
#daeş
#Abdullah İpekli
9 yıl önce