|

Toros’un Yörüklerine dağ keçisi desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Kıl Keçisi Islah Projesi kapsamında yüzde 75’i hibe olmak üzere 31 üreticiye 119 adet damızlık teke desteği verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz “Mersin’deki keçi ırkının bozulma riskini ortadan kaldıracağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:49 - 7/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Toros’un Yörüklerine dağ keçisi desteği
Toros’un Yörüklerine dağ keçisi desteği

Mersin’de Toros eteklerinde hayvancılık yapan Yörüklere dağ keçisi desteği verildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Kıl Keçisi Islah Projesi ile Yörüklere yüzde 75’i hibe olmak üzere damızlık keçiler dağıtıldı. Mezitli, Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde 31 üreticiye 119 adet damızlık teke desteğinin verildiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz proje ile Mersin’deki kıl keçisi ırkının bozulma riskini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

SÜRÜLERİN ISLAHINI SAĞLAYACAK

Üreticilere sağlanan damızlık teke desteğinin sürülerin ıslah edilmesinde önemli olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, “Projemiz sonucunda ilimizdeki küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerin kıl keçisi sürüleri ıslah edilecek ve sürü verimliliği artacaktır. Böylece Mersin ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlanacaktır” dedi.

ÇİFTÇİLERİN YANINDAYIZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Burhanettin Kocamaz, çiftçileri ziyaret ederek, yaşadıkları zorlukları, sorunları dinlediklerini ve çözümü için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Kocamaz, “Bizim amacımız kentimizde var olan tarım potansiyelini önemli bir ekonomik kaynağa dönüştürmek. Bunun için de çiftçimizin yararına, memleketimizin hayrına olacak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. 

  • 200 BİN ZEYTİN FİDANI
  • Kırsal alanları tarıma kazandırmak ve üreticilerin ekonomisine değer katmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 150 mahallede 200 bin zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Kentin her noktasında uygulamaya koyulan proje kapsamında mahallelerde sulama tesisleri kuruluyor, üreticiye sulama borusu dağıtımı yapıldı. Mersin’de yaygın olarak Antep fıstığı üretimi yapılan 3 ilçe 5 mahallede çiftçilerin kullana- bilecekleri Antep fıstığı kavlatma makinesi ve yıkama eleğinin kurulumunu gerçekleştirdi.
#Toros
#Dağ Keçisi
7 yıl önce