|

Toyota'da sancı sürüyor

Toyota Başkanı Akio Toyoda, sıkıntı nedeniyle özür dilerken, şirket 437 bin hibrit aracı geri çağırdı. Moody's ise kurumun notunu düşüreceği uyarısında bulundu.

00:00 - 10/02/2010 Çarşamba
Güncelleme: 23:45 - 9/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Toyota'da sancı sürüyor
Toyota'da sancı sürüyor

Japon otomotiv devi Toyota, dünyada en fazla satılan hibrid aracı Prius dahil, bütün hibrid araçlarını fren sorununu gidermek amacıyla geri çağırdı. Toyota'nın Başkanı Akio Toyoda düzenlediği basın toplantısında, 'Toyota'nın kalitesi ve güvenliği konusunda müşterilerimizi sıkıntıya ve kaygıya sürüklediğimiz için özür dilerim' dedi.Toyota, küresel çapta 437 bin adet 2010 model üçüncü nesil Prius, Prius PHV, Lexus HS250h ve sadece Japonya'da satılan Sai hibrid aracı geri çağırdığını açıkladı.

MOOODYS'TEN UYARI

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ise Toyota'nın yaşadığı sıkıntılı süreç ile birlikte uzun dönemli kredi notunu düşürebileceğini açıkladı.Kurumun şu anki notu ise Aa1'de.


Opel nasıl kurtulur?

Opel, Almanya'da 3 bin 900 kişiyi işten çıkaracak. Yapılan açıklamada, Bochum'daki fabrikada 1799 kişinin işine son verileceği ve gelecekte sadece Zafira modelinin üretileceği bildirildi. Insignia'nın üretildiği Rüsselsheim'de 682, Eisenach'deki fabrikadan 300 kişinin işten çıkarılacağı ifade edildi. Alman Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle General Motors'un Opel'in kurtarılması için Alman devletinden istediği 1,5 milyar avroluk yardımı inceleyeceğini söyledi.


14 yıl önce