|

Trabzon'a Tünel Akvaryum

Ortahisar Belediyesi, bölgede turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasına yönelik hazırlanan projeler kapsamında iki vadi arasına "Tünel Akvaryum" kuracak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 21:23 - 21/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Doğal güzellikleri, tarihi, kültürel değerleri ve sunduğu sportif aktivite imkanlarıyla son yıllarda turizmde dikkati çeken Trabzon, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Her mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'da, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasına kurulacak "Tünel Akvaryum" ile hem deniz canlılarının tanıtılması hem de bölgenin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.



Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı açıklamada, bölgeyi ziyaret eden turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Genç, "Tünel Akvaryum, Trabzon'u daha iyi, güzel ve yaşanılabilir hale getirebilecek projeleri düşünürken aklımıza geldi. Deniz kenti olmamıza rağmen deniz canlıları hakkında fazla bir bilgimiz yok. Birkaç balık türü dışında maalesef hiçbir deniz canlısını tanımıyoruz. Projemiz deniz canlılarının tünel akvaryumlarda sergilendiği güzel bir çalışma olacak." diye konuştu.





#Ortahisar Belediyesi
#Tünel Akvaryum
7 yıl önce