|

Trabzon'da çığ düştü: 2 işçi öldü

Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde yapımı devam eden Balkodu- 2 Hidroelektrik Santralı inşaat alanına çığ düştü, ilk belirlemelere göre 2 işçi ölürken, çığ altındaki 3 işçiyi kurtarma çalışması başlatıldı.

14:02 - 10/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:33 - 10/01/2015 Cumartesi
Bugün saat 13.30 sıralarında Çaykara ilçesi Kavlasan mevkiinde yapımı süren HES tüneli inşaatında tünel dışında arızalanan jenaratörü tamir etmeye çalışan 5 işçi yukarıdan gelen çığın altında kaldı.
Trabzon’un Çaykara ilçesi Kalınçam mahallesi Kavlasan mevkiinde bugün öğle saatlerinde yaşanan çığ felaketinde 2 işçi hayatını kaybetti.


Tünel inşaatının girişinde çalışan işçilerden biri şantiyedekilerin yardımı ile ölü olarak çıkartılırken, uzun uğraşlar sonucunda 3 saatin sonunda bir cesede daha ulaşıldı. Ölü sayısı 2’ye yükselirken, diğer 3 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.


Vali olay yerine geldi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykara’da HES santrali inşaatında çalışan işçilerin çığ altında kalmasıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Öz, “Çığ altında kalan vatandaşlarımızın da kurtarılması çalışmalarını şirket çalışanları kendi gayretleriyle sürdürüyor. Kar nedeniyle kapalı olan yaklaşık 10 kilometrelik yolun açılması çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor'' dedi.


Helikopter desteği istendi

Şantiye çalışanları hemen çığ altında kalan arkadaşlarının yardımına koşarken, çığ altında kalan işçilerin çıkartılması için çalışma başlatıldı. Bölgeye AFAD ekipleri sevk edilirken, helikopterli destek istendi.



 
#trabzon
#hes tüneli inşaatı
#çığ
9 yıl önce