|

Trump’a tepki gösteren hackerlar kameraları hackledi

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın bazı Müslüman ülke vatandaşları hakkında aldığı karar sonrası tepki çekmeye devam ediyor. Şimdi de bazı hackerlar Trump yönetiminin aldığı kararlara tepki göstermek amacıyla CCTV kamera sistemlerini hackledi.

Yeni Şafak
10:47 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:49 - 1/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Donald Trump yönetiminin aldığı son kararlara tepki gösteren hackerlar devlete ait güvenlik kameralarını hackledi.
Donald Trump yönetiminin aldığı son kararlara tepki gösteren hackerlar devlete ait güvenlik kameralarını hackledi.

Bir grup hacker ABD'nin Washington eyaletindeki devlete ait olan gözlem kameralarını ele geçirdi. Eyalet içerisinde 187 kamera olduğu belirtilirken, 123 tanesinin ele geçirildiği doğrulandı. Bu güvenlik kameralarının genellikle ana yollarda, caddelerde ve güvenlik alanlarında yer aldığı öğrenildi. Devlete ait olan bu kameralar hack işlemi sonrası uzun bir süre çalışmadı. Trump yönetiminden henüz bir açıklama ise yapılmadı.



Hackerlar fidye istiyor


187 kameradan 123 tanesinin hacklendiği öğrenilirken, bu kameralara fidye virüsü yüklendiği, görüntülerin şifrelenerek kopyalandığı belirtildi. FBI konu hakkında acil soruşturma başlatırken, ne kadar veri kaybı olduğu konusunda açıklama yapılmadı.



  • Hackerların kamera sistemlerini devre dışı bıraktığı anlarda suç oranlarının bölgelerde artış gösterdiği kaydedildi. Hack saldırısının bu suç eylemleri ile bağlantısı olup olmadığı da incelenecek.

Hack işlemi sonrası 1.5 gün boyunca kameralar çalışmazken, hackerların kaybolan veriler için fidye istediği öğrenildi. Fakat FBI tarafından yapılan çalışma sonucu kameralar eski haline şimdilik döndürüldü. Yapılan bu tür olayların hangi hacker grubu tarafından üstleneceği merakla beklenirken, Trump karşıtı eylemlerin devam etmesi bekleniyor. Üstelik hackerların elde ettikleri kamera görüntülerini ilerleyen günlerde internet üzerinde yayınlaması bekleniyor.



#Hacker
#Donald Trump
7 yıl önce