|

TSK daha güçlü olmalı

Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye'nin jeopoitik konumu dünyadaki belirsizliklerin, silahlı kuvvetlerin önümüzdeki döneme daha hazırlıklı girmesini gerektirdiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 26/07/2001 Perşembe
Güncelleme: 16:48 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin, jeopolitik konumu nedeniyle çok yönlü, çok boyutlu ve değişken güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bu sorunlar ve dünyadaki belirsizlikler, silahlı kuvvetlerimizin hazırlıklı olmasını gerekli kılmaktadır" dedi.

Pendik'teki İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda Kızağa konulan "TCG Burakreis'' adlı denizaltının ilk kaynağını yapan Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye'nin, 78 yılda "ülkeyi her türlü tehdide karşı koruyacak, barışı sağlayacak caydırıcı bir savunma gücüne sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, jeopolitik konumu nedeniyle çok boyutlu ve değişken güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Sezer, "Bu sorunlar ve dünyada varolan belirsizlikler, silahlı kuvvetlerimizin önümüzdeki dönemde daha hazırlıklı olmasını gerekli kılmaktadır" dedi.

Ekonomik güç için

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da, üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin gerek ekonomik çıkarlarını ve gerekse stratejik deniz ulaştırma hatlarını korumanın ancak güçlü bir deniz kuvvetiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Kıvrıkoğlu, teslim alınan gemilerin Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına, dost ve kardeş ülkelerin deniz gücüne güç kattığını ifade ederek, "Türk milleti denizcilik gücündeki zaafiyetin ne denli pahalıya mal olduğunu tarihindeki acı tecrübelerle ve ödediği ağır bedellerle öğrenmiştir" dedi.

Daha sonra "Gediz" fırkateyni, "Çandarlı" oşinografi gemisi, "Bozcaada" karakol gemisi ve "Havuz 13" komutanlıklara teslim edildi. Kazakistan'a hibe edilen 1 avcı botu da Kazakistan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Alibek Kassymov'a teslim edildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce