|

TSK'dan Kuzey Irak ve Lice'ye hava harekatı

TSK, Kuzey Irak ve Lice ilçesi kırsalına hava harekatı düzenledi. Kandil, Sinat ve Haftanin'de 6 hedef yerle bir edilirken, Lice kırsalında da 11 hedef vuruldu.

Yeni Şafak
07:47 - 21/06/2016 Salı
Güncelleme: 08:30 - 21/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kandil, Sinat Ve Haftanin ve Lice kırsalındaki bölücü terör örgütü hedeflerine hava herakatı düzenlendiğini açıkladı.



TSK'dan yapılan açıklamada, 20 Haziran 2016 tarihinde 22.00-22.58 saatleri arasında Kandil, Sinat ve Haftanin bölgelerine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendiği belirtilerek, bölgede tespit edilen beş hedefin (BTÖ sığınak/barınakları ve mühimmat deposu) ateş altına alınarak imha edildiği kaydedildi. Zayiat tespit çalışmalarının devam ettiği vurgulanarak görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.



Lice'de 11 hedef yerle bir


Ayrıca, 20 Haziran 2016 tarihinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 21.00-21.40 saatleri arasında Lice kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendiği kaydedildi. Bölgede tespit edilen on bir hedefin (BTÖ sığınak/barınakları ve silah mevzileri) ateş altına alınarak imha getirildiği belirtilerek zayiat tespit çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.



Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.









#TSK
#Kuzey Irak
8 yıl önce