|

Tulu’mu kaybettim

Uzun süredir karaciğer raharsızlığı nedeniyle tedavi gören gazeteci yazar Tulu Gümüştekin, tatilini geçirdiği Sardunya Adası’nda hayatını kaybetti. Tulu’nun eşi Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, sosyal medya hesabından “Tulu’mu kaybettim” paylaşımını yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:34 - 2/08/2015 Pazar
Diğer

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun eşi, Sabah ve Daily Sabah gazetelerinin yazarı Tulu Gümüştekin geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Yaklaşık bir haftadır annesi ve eşi Kaan Terzioğlu ile birlikte İtalya'nın Sardunya Adası'nda tatilde olan Tulu Gümüştekin, önceki gün akşam saatlerinde otelinde aniden rahatsızlandı. Gümüştekin, kaldırıldığı hastahanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gümüştekin'in uzun süreden beri karaciğer rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü öğrenildi. Gümüştekin'in cenazesi bugün ikindi vakti Fatih Camii'nde kılınacak namazın ardından Ulus Mezarlığı'na defnedilecek.


ACIMI PAYLAŞANLARA TEŞEKKÜR EDERİM

Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, sosyal medya hesabından eşi Gümüştekin ile çektirdiği fotoğrafı paylaşarak “Burası cennet derdi, burada cennete gitti. Tulu'mu kaybettim. Acımı paylaşanlara teşekkür ederim” notunu düştü.


HATIRALARIMIZDA YAŞAYACAK

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Gümüştekin'in vefatıyla ilgili baş sağlığı mesajı yayımladı.Akça açıklamasında şunları kaydetti: “Genel Müdürümüz Kaan Terzioğlu'nun muhterem eşi Tulu Gümüştekin Hanımefendi'yi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Zor zamanlarında bir yandan Tulu Hanım'a destek olurken bir yandan da henüz üstlenmiş olduğu görevini insan üstü gayretle yürütme başarısı gösteren sevgili Kaan kardeşime ve kederli ailesine sabırlar diliyorum. Hastalığı boyunca bir an bile dirayetini yitirmeyen Tulû Hanım, güçlü kişiliği, Türkiye'de öncülerinden olduğu AB kariyerindeki sayısız başarısı ve daha önemlisi hayata tutunma azmiyle hatıralarımızda yerini korumaya devam edecektir. Mekanı cennet olsun. Ailemizin başı sağ olsun.”



En başarılı iş kadını seçilmişti


Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından “Geleceğin 100 Global Lideri” ödülüne layık görülen ve kurduğu AB konularında ilk uluslararası danışmanlık şirketi Corporate and Public Strategy Advisory Group'un (CPS) genel müdürlüğünü yürüten Tulu Gümüştekin, 2001 yılında da 'yılın en başarılı iş kadını' seçilmişti. Gümüştekin, köşe yazılarında özellikle Avrupa Birliği ve dış politika konularında önemli analiz ve makalelere imza atmıştı. Gümüştekin, Avrupa Politikaları Merkezi/Brüksel (EPC), “Amcham” Amerikan Ticaret Odası, “Avrupa Dostları” (Friends of Europe), “De Warende” Derneği üyesi olmakla beraber Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) bünyesinde AB Çalışma Grubu Başkanlığı da yapıyordu.





#Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu
#Tulu Gümüştekin
#Dünya Ekonomik Forumu
9 yıl önce