|

Tüm haklarımızı helal ediyoruz

Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti'yi olağanüstü kongreye götürme kararının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenledi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 01:07 - 6/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Davutoğlu'na hakkını helal edien Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Helallik boynumuzun borcudur, tüm haklarımızı helal ediyoruz. Başarılarını anlattı ama başbakanlık koltuğundan ayrılmasının kendi tercihi olmadığını da ifade etti. Kendi tercihi değilse, hangi gerekçeyle başbakanlıktan ayrıldı? Bu sorunun yanıtı 17 Aralık 2012, dönemin başbakanı güçler ayırlığı ilkesini ihlal etti. 'Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır' dedi. Bu söylemler bir dikta yönetiminin ayak sesleri. Dün kaçak sarayda gerçekleşen görüşme ile darbe gerçekleşti. Bunun adı 4 Mayıs Saray darbesidir. 4 Mayıs saray darbesi ile Sayın Davutoğlu başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Bu darbe 'yol arkadaşım' dediği bir kişi tarafından gerçekleşmiştir.”



TELEFONLA DA ARADI


Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde de telefonla Davutoğlu'nu aradı. Kısa süren görüşmede Kılıçdaroğlu'nun “kongre kararının hayırlı olması” dileklerini ilettiği öğrenildi.


#AK Parti
#Ahmet Davutoğlu
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce