|

Tunceli ve Zap’ta çifte darbe: 24 terörist öldürüldü

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kış aylarında terör örgütü PKK ile mücadele eden güvenlik güçleri, baharda da gerek yurt içi gerekse yurt dışında teröristlere göz açtırmıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2017 Cuma
Güncelleme: 07:10 - 28/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
24 terörist öldürüldü
24 terörist öldürüldü

Hainlerin saklandığı sığınak ve mağaralara baskın yapan Mehmetçik, buraları içindekilerle birlikte imha ediyor. Son bir haftada Hakkari ve Şırnak’ta PKK’lılarla yaşanan sıcak temasa dün Tunceli kırsalı da eklendi. Pülümür ilçesi Kızılmescit bölgesinde belirlenen terörist grup, havadan bombalandı. İlk belirlemelere göre 5 terörist, atılan bombalarla öldürüldü. Olay mahalline gönderilen komandolar ise, kalan 2 PKK’lıyı çatışma sonrası ölü ele geçirdi.

TUNCELİ’DE 17 OLDU

Aliboğazı mevkiinde ise 9 kişilik PKK’lı grubu takibe alan güvenlik güçleri, bir süre sonra hainleri teslim olmak zorunda bıraktı. Çıkan çatışmada 1’i ölü 1’i de yaralı olmak üzere 10 PKK’lı ele geçirildi. Böylece sadece Tunceli kırsalında son 48 saatte etkisiz hale getirilenlerin sayısı 17 oldu. Tunceli Valisi Osman Kaymak, Aliboğazı bölgesinde operasyonların sürdüğünü bildirdi. Çatışmada 1 askerin yaralandığını kaydeden Kaymak, “Yaralı kahraman askerimiz askeri helikopter ile bölgeden alınarak Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı” dedi.

ZAP’A BOMBA

PKK’ya yönelik bir operasyon da Erzurum’un Şenkaya ilçesinde yapıldı. Buradaki çatışmada 2 asker yaralandı. Güvenlik güçlerinin bölgedeki amansız takibi sürüyor. Bu arada örgütün yurtdışındaki barınaklarına hava operasyonları devam ediyor. Kuzey Irak’ın Zap Vadisi’ndeki PKK kamplarına yönelik bombardımanda 8 terörist öldürüldü. Teröristlere ait mağara ve sığınaklar yerlebir oldu. Öte yandan Hakkari merkez ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde bazı alanlar ise operasyonlar nedeniyle 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi.

4 ayda
569

Ülkenin her köşesinde teröristleri amansız takibe alan polis ve Mehmetçik, havadan F-16 savaş uçakları, helikopterler ve silahlı insansız hava aracı (İHA), karadan ise top atışları, termal kameralar ve zırhlı araçlar desteğinde başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor. Kış üstlenmesinin yanısıra örgütün lojistik kaynakları ve mensuplarına da ağır kayıplar verdiren güvenlik güçleri, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde PKK’ya büyük zayiat verdi. Zorlu kış koşullarında yıl boyunca gece gündüz, şehir merkezi kırsal demeden hem yurt içi hem de Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerince 1 Aralık 2016 ile 28 Şubat 2017 tarihlerini kapsayan 3 aylık kış mevsiminde 396 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Kış boyunca örgüte büyük darbe vuran güvenlik güçleri tarafından ilkbahar mevsiminin ilk ayı martta ise yurt içi ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 173 oldu. Rakamlar 4 aylık süreçte 569 teröristin etkisiz hale getirildiğini ortaya koyuyor.


Van’da
acı haber

Van’ın Erciş ilçesindeki terör saldırısında bir güvenlik korucusu şehit oldu, 3 güvenlik korucusu yaralandı. Alınan bilgiye göre, Doluca köyü kırsalında PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda bir güvenlik korucusu şehit oldu, 3 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralı güvenlik korucuları Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Haçlı ve
Mekap'lı

Geçtiğimiz günlerde öldürülen teröristler arasında Bestler-Dereler bölgesinin sözde ‘cephe sorumlusu’ İran asıllı ‘Saro’ kod adlı Salar Acem de bulunuyor. Terörist Acem’in boynundan Hazreti İsa figürlü haç şeklinde kolye çıktı. Ölü ele geçirilen PKK’lıların boyunlarında haç bulunması, Mehmetçiğin sıkça rastladığı manzaralardan biri. 'Mekap' diye bilinen ayakkabıları ve boyunlarında 'haç' ile özdeşleşen teröristler, Avrupa ülkeleri, ABD ve Rusya'dan aldıkları silahlarla güvenlik güçlerine saldırıyor.



#​Tunceli
#Zap
#PKK
#Çatışma
#Van
7 yıl önce