|

Turizmin rotasını fenomenler çizecek

Sosyal medya üzerinden binlerce hatta milyonlarca takipçisi bulunan ünlü bloggerlar ve sosyal medya fenomenleri INFLOW Travel Summit 2017 etkinliği için İstanbul'da bir araya gelecek. 18 Nisan'da gerçekleşecek etkinliğin Türkiye turizmini canlandırması hedefleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 08:53 - 16/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Turizmin rotasını fenomenler çizecek​​
Turizmin rotasını fenomenler çizecek​​

Yıllar geçtikçe seyahat alışkanlıklarımız değişiyor. Seyahat alışkanlıklarımız değiştikçe de yeni trendler ortaya çıkıyor. Bundan birkaç yıl önce acentalara, tanıdıklara danışarak, seyahat sitelerinde ufak gezintiler yaparak tatil planlanırdı. Şimdi herkesin seyahat alışkanlıklarını sosyal medya fenomenleri belirliyor. Hatta bu sebeple INFLOW Travel Summit düzenleniyor. Nedir diye soranlar için kısaca anlatalım: Emre Gelen ve Afşın Avcı tarafından kurulan INFLOW (Influencer of the World), markaları sosyal medya fenomenleriyle buluşturan bir platform. 18 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek olan INFLOW Travel Summit ise milyonlarca takipçisi bulunan ünlü bloggerlar ve sosyal medya fenomenlerini İstanbul'da buluşturacak. 30 ülkeden 150 influencer'ın ve ülkemizden de 100 öncü isim bu etkinliğe katılacak.

DENEYİM ÖNEM KAZANDI

Etkinlikte konuşmacılar sunum, panel ve yaratıcı çalışmalarla yeni seyahat trendlerini paylaşacak. Konuşmacılar arasında Murad Osmann, Jennifer Tuffen, Alex Tienda, Sezgin Yılmaz, Bilgehan ve Duygu Çelik yer alıyor. Etkinliğin detayları hakkında INFLOW Summits Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gelen, Başkan Yardımcısı Afşın Avcı, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir'den bilgi aldık. Son yıllarda seyahat alışkanlıklarımızda ciddi değişimler yaşandığını kaydeden Emre Gelen, "Herkes farklı deneyimler yaşamak istiyor. Özellikle bizim katılımcı ve konuşmacılarımızda olduğu gibi hayatını seyahate adamış kişilerin sosyal medya paylaşımları tüm dünyada milyonlarca insanın seyahat davranışlarını etkiliyor" diyor.

TÜRKİYE GÜVENLİDİR

Gelen, Travel Summit'in sadece İstanbul'la sınırlı kalmayacağını Antalya'da devam edeceğini belirtiyor. İstanbul'dan sonra 60 influencer Antalya'ya gidecek. Katılımcılar Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini deneyimleyecek. Sosyal hayatı yakından tanıma fırsatı bulacak. Program dahilinde Aspendos'tan Tahtalı Teleferiğine uzanan geziler, tekne turu, golf müsabakası ve eğlence parkı macerası olacak. Tüm bu deneyimlerini yazı, fotoğraf ve videolaroyla takipçilerine ulaştıracaklar. Neticede 'Türkiye güvenli' imajı oluşacak.


Tüm dünya zor bir dönemden geçiyor

INFLOW Summits Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Afşın Avcı dijital mecralarda en iyi isimler arasında yer alan influencer'lar ile bir arada olacaklarını kaydediyor. Avcı, Travel Summit'in gezi anılarından farklı bir konsepte sahip olduğunun altını çiziyor. Son dönemde tüm dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Türkiye Otelciler Birliği Genel Müdürü İsmail Taşdemir, proje hakkında şöyle konuşuyor: "Ülkemizin tanıtımı için bizler üzerimize düşen tüm sorumlulukları yapmaya gayret ediyoruz ancak genç kuşakları asıl etkileyen, seyahati hayatının önemli bir parçası haline getirmiş mutlu gezginler oluyor. Önceden turistler ben ne göreceğim diye giderlerdi. Artık ben ne yaşayacağım diye gidiyorlar."

#Turizm
#Rota
#Fenomenler
7 yıl önce