|

Türk tutuklandı

17 Kasım'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve ardından terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/11/2016 Cuma
Güncelleme: 23:12 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk (74), tutuklandı. İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım'da görevden uzaklaştırılan ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 21 Kasım'da gözaltına alınan Türk, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



22 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI


Türk, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Mardin'de yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak'ın da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı. Öte yandan Kızıltepe ilçesinde düzenlenen operasyonda aralarında yöneticilerin de bulunduğu 4 belediye çalışanı gözaltına alındı.



BİTLİS'TE DE OPERASYON


Bitlis'teki terör operasyonunda da DBP'li Belediye Başkanı Hüseyin Olan ile Belediye Meclis Üyesi Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alındı. Bitlis Valiliği, “Şahısların evlerinde, Bitlis Belediyesindeki makam odalarında ve Dilan Kadın Dayanışma Merkezinde arama yapılmıştır. Çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir” açıklaması yaptı. Şanlıurfa'da ise DBP'li Viranşehir, Bozova ve Halfeti belediyelerinin hizmetleri askıya alması üzerine valilik, suç duyurusunda bulundu.



Baykal'dan ziyaret






Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türk'ün ailesini ziyaret etti. Mardin havalimanında karşılanan Baykal, buradan Türk'ün evine geçerek, Türk'ün eşi Nevin Türk'ü ziyaret edip, Türk'ün gözaltına alınmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Baykal, “Şiddet, bu bölgede yaşayan insanları da, siyasetçileri de rehin aldı. Şiddeti siyasetin dışına mutlaka çıkartmalıyız. İnşallah başarırız” dedi. Baykal, "Terörle ne elde ettin ki sürdürmeye devam edeceksin. Yazık değil mi? Buradaki insanlara yazık değil mi? Ne oldu, yapanlar ne kazandı, buna gerek yok. Bitirelim artık bunu” ifadelerini kullandı.


#Ahmet Türk
#DBP
#Deniz Baykal
7 yıl önce