|

Türk Yıldızları'na şehitlerin isimleri yazıldı

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı kutlanacak. Bu kutlamalarda gösteri uçuşu yapacak olan Türk Yıldızları'nın uçaklarında, 2015'ten beri kaybettiğimiz şehitlerin ismi yazılacak.

Yeni Şafak
15:19 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:28 - 17/03/2016 Perşembe

Mehmetçiğin 'Yenilmez Armada' olarak nitelendirilen İtilaf Devletleri'nin donanmalarını durdurduğu ve 'Çanakkale geçilmez' destanına imza attığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'nci yıl dönümü kutlamalarına sayılı saatler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Çanakkale'de iki ayrı tören düzenlenecek. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulduktan sonra 18 Mart Stadyumu'ndaki törene geçilecek. Burada, TBMM kararıyla şehitler anısına Çanakkale'ye verilen ve üzerinde 'Çanakkale Geçilmez' yazan Altın Madalya; gururla, rengini şehit kanlarından almış olan Türk bayrağına toka edilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından geçit töreni yapılacak.



Türk Yıldızları uçaklarında şehitlerin ismi yazıldı


İkinci tören ise Çanakkale Şehitleri anısına Gelibolu Yarımadası'nda yaptırılan Şehitler Abidesi önünde gerçekleşecek. Burada da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Şehitlik ziyaret edilecek, Kuran okunacak. Karada Mehmetçik, Denizde askeri savaş gemileri, havada ise Türk Yıldızları, Çanakkale Şehitleri anısına geçit töreni yapacak.



Türk Yıldızları'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uçakları şehitlerin isminin yazıldığı belirtildi.






#Türk Yıldızları
#Çanakkale Zaferi
8 yıl önce