|

Türkiye Adana ile büyüyecek

3. Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması, büyükşehir belediyesinin katkılarıyla Adana'da düzenlendi. Belediye Başkanı Sözlü, ‘Adana büyürse Türkiye büyür’ diyerek kentteki gelişim ve değişimin, Türkiye'nin gelişim ve değişimine katkısı açısından değerlendirildiğini kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:40 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Türkiye Adana ile büyüyecek
​Türkiye Adana ile büyüyecek

TÜBİTAK Marmara Teknokent yürütücülüğünde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı destekleriyle Adana Valiliği, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Çukurova Üniversitesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Çukurova Teknokent işbirliğiyle düzenlenen 3. Ar-ge Sanayi Akademi Adana Buluşması etkinliği düzenlenen gala yemeği sonrası başladı. İlki Gaziantep, ikincisi Kayseri ve üçüncüsü Adana’da gerçekleştirilen programa yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası yaklaşık 150 sanayi kuruluşu, akademisyenler, üniversiteler katıldı.

‘SANAYİ AR-GE İLE GELİŞECEK’

Programın açılış konuşmasını yapan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Adana’nın beklenen yerde olmadığını ifade ederken, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek Türkiye’de sanayinin gelişeceğine, savunma sanayinde olduğu gibi %70’lere varan oranda yerli ürünler kullanılacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, organizasyonda emeği geçenlere plaket takdim ederken program, sanayiciler ve akademisyenlerin buluşması ile devam etti.

‘KAYNAKLAR MİLLİ
ŞİRKETLERE GİTSİN’

Programın ev sahipliğini yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Adana’nın kalkınmasının Türkiye’nin kalkınmasına katkı sunacağını ifade ederken, “Türkiye’nin en büyük sorunu, henüz yerli malı kullanma içgüdüsüne erişememiş olması. Bu ülkede tasarlanmış ürün kullanma alışkanlığı sadece kamudan beklememeli özel sektör de bu eğilim içinde olmalı. Kaynaklarımızı milli şirketlerimize aktarmalıyız. Çünkü Türkiye’de endüstride bir gelişme yaşanacak olursa o milli şirketlerimiz ile yaşanacak” dedi.

#Adana
#Hüseyin Sözlü
#Türkiye
#TÜBİTAK
7 yıl önce